De köper väl aldrig någonting? De tankar ju bara hem allting!

Tänk om. Gå till Johannas blogg och kolla på hennes dvd-samling!

Den har alltid gjort mig avundsjuk. Noterar att hon skaffat den eminenta serien Bones också. Själv har jag inte pengar för dyliga inköp, utan jag tar det när impulsen faller på. Och då blir det mest film, men jag har även fått första säsongen i Vänner i present en gång, och sedan när jag är rik så tänkte jag köpa resten av säsongerna.

På önskelistan finns även:

  • Battlestar Galactica (nya serien, har inte sett den gamla)
  • Bones, som jag kanske nämnde
  • Resten av Harry potter-filmerna (inte riktigt säker på vilka jag har
  • Pulp Fiction (bästa filmen ever, och det är bara konstigt att jag inte har den)

Kan inte komma på mer nu, men jag vet när jag ser dem i affärn.

Men att vi aldrig köper någonting, eller att fildelningen skulle hindra att vi köper? Det funkar ju inte. Om det bara fanns legal fildelning skulle jag vara väldigt lycklig och jag skulle inte vilja ha hälften av vad jag nu vill ha. Jag skulle inte heller känna igen någonting i affärn, och sålledes inte köpa. Jag köper inte filmer osedda på dvd eftersom jag inte är kapabel till att slänga någonting och inte vill ha filmer jag inte gillar i hyllan.

Senaste grejenjag köpte var starcraft. Bara för att det är kult och jag kände inte för att tanka det. Inte när jag vet hur kul jag tycker att det är. Fast jag har inte öppnat förpackningen än. Inte har jag tid att spela nåt!

Sen så vet jag inte om jag är ganska ensam om det, men min åsikt eller känsla, är att jag inte äger något förrän jag har det i handen. Jag måste få en fysisk pryl när jag köper något. Jag har betalat för immateriella saker ett par gånger, men jag undviker det, för jag vet hur lätt de försvinner. Hårddisken lägger av och vips är allt borta.

Jag vill ställa det jag köpt i min hylla. Jag gillar hyllor. Jag gillar att se vad jag har. Det betalar jag pengar för. Pengar jag betalat för filer på min hårddisk anser jag att jag fått oändligt mycket mindre värde för. Tänk bara på en så enkel sak som andrahandsvärdet. Kan man ens sälja en download?