Godmorgon!

Sovmorgon! Weee! Nä, för min kropp ställde in sig på att vakna klockan sju och gjorde så. Fine, då sätter jag mig och stickar. Nä, för jag har träningsvärk i händerna! Är det ens möjligt? Irriterande. Jag är ju inspirerad, men mina händer vill inte. *morra åt dem*

Och nu förstår jag varför jag varit så irriterad senaste dagarna. Lingonvecka…

Gah. Och varför är förkortningar i stickbeskrivningar så knäppa?

a, am – avig maska
r, rm – rät maska
arb – arbetet
avm – avmaskning
ggr – gånger
kantm – kantmaska
M – mönstret
m – maska
omsl – omslag; garnet läggs runt stickan (utan
att stickas). Det stickas som en vanlig maska på nästa varv. Omslag bildar hål i arbetet.
slätst – slätstickning
st – sticka
tills – tillsammans
uppr – upprepa
uppr – upprepa
v – varv

Alltså det blir ju logiskt när man vet vad det betyder. Men jag har suttit hela morgonen och undrat vad ”tills” betyder. Och det är ju lite svårt att googla på det… Och jag fattar fortfarande inte vad ett omslag är! Vilket garn läggs runt vilken sticka hurdå?

Jaja, ingen panik. Jag ska inte göra några hål i mina stickningar än på ett tag. Jag var bara nyfiken och ville veta.

Oh! Och vi ska vara kattvakt åt dem som har kattungarna! Jag tänkte efter i typ 0.00001 sekund innan jag bestämde att det skulle bli urkul! Jag ska se till att få till en bättre video på dem den här gången. De är ju sååå gulliga!

Flattr this!

7 reaktioner till “Godmorgon!”

  1. omslag… du ska bara lägga ett varv garn runt högra stickan. och sticka som vanligt före och efter. Eller du kan ju lägga den runt vänstra och bara lyfta över den i och för sig…

    Oh, kattungarna, när, var, hur?

  2. Vi ska vakta katterna söndag till tisdag. (antar att vi gjorde ett gott intryck) Jag vet inte så mycket detaljer, för det var Micke som pratade med Anna-ida på telefon. Men vi ska iaf dit på söndag kväll. Följa med?

  3. Oh, ja, jag vill med! JAg får börja kurera mig helt enkelt så jag inte skrämmer dem med mina nysninger! Men går det att vara i stallet, så kan jag nog vara hoss katter också.

  4. Nu är vi tillbaka! Och vi har valt kattunge, och jag har ett namnförslag. Men riksdagen (Micke) måste godkänna först. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.