Idag var jag med Sara och Jomi runt halva fjällen… kändes det som. De trodde att det skulle bli kalvmärkning, men renarna kom aldrig fram. Så det var ett väntande och ett “de är nog framme när som helst” hela dagen. Sedan blev det mörkt.

Men jag fick prova Jomis skoter iaf! Det var kul. Och läskigt! Sara sa åt mig att prova en massa saker, och jag tänkte att om hon säger att jag ska köra dit eller trycka gasen i botten, då kan man nog göra det, så jag måste prova. Men iiik! Jag vet ju inte vad en skoter klarar och inte klarar, så det var läskigt värre! Dessutom är man ju inte säker på att man kan lösa situationer som kanske skulle uppstå.

Imorgon kommer Cabo hit, för vi ska vakta henne så hon inte tror att hon ska bli renhund. Hon ska ju bli älghund!

Här är en mörk och kort videosnutt på kattisarna: