Igår fick jag nog av att inte få äta det jag ville. Micke frågade om vi skulle köpa en kyckling (igen) och jag var faktiskt inte sugen! Trodde aldrig att den dagen skulle komma. Renkött i frysen och gammaldags idealmakaroner i skafferiet… Hmmm… Jag åt nog en miljon points igår. Magen stod i fyra hörn och maten smakade bra. =)

För övrigt tror jag att jag har packat klart nu. Det är minsann inte lätt att få ner kläder (inklusive snowboardåkarkläder) för tre veckor i en resväska. Jag räknar med att kunna tvätta hos mor. Det vet jag att jag kan, och hennes tvättmaskin är helt förträfflig. Jag tycker om den.

När jag var halvägs i packningen insåg jag att jag gjort som man normalt gör när man packar. Men då hade jag förstås inte tänkt på att vi ligger i krig (kriget mot terroristerna) och inte har samma frihet som man är van vid. Toalettsakerna kan ju inte ligga i handbagaget! Tänk om jag har binära vätskor i hth-flaskan och deo-mojjen (som jag inte ens vet hur man öppnar, om det ens går)? Eller tänk om min mascara egentligen är fylld med sprängdeg och min mp3-spelare är en detonator? Gah. Ja, jag vet att jag kan stoppa iaf mascaran i en sån där påse och visa att det inte är giftigt genom att smaka på den, men jag vill inte. Jag orkar inte, så den får ligga i resväskan.

Hoppas att det är som jag tror, att det inte är någon som förväntar sig terrorister i Luleå på samma sätt som de förväntar sig det i sthlm. Isf kommer allting att löpa lite smidigare. För även om jag är säker på att jag har följt reglerna nu så är det säkert någon annan som inte gjort det. Och man kan ge sig den på att den kommer vara framför mig och vara oförstående (helt förståeligt).

Återigen; detta med vätskorna baseras på en händelse som inte ens hände. Någon hittade på den. Gud vet vilka skäl han/hon hade till det, men nu dansar vi alla efter denna persons pipa. Lite som de som startar kedjebrev som ingen vågar bryta. En massa ofog för en massa personer. Till ingen nytta. Och allt på grund av en enda person som satte igång något. Antagligen för att se hur mycket den kunde påverka världen med så enkla medel. Lite samma känsla som när man petar med en pinne i en myrstack.

Nu har någon petat, och här springer vi små myror omkring som tokiga och försöker reda ut vad som hänt och vad vi ska göra åt det. Tyvärr tror jag inte vi är lika bra på att ställa till rätta som myrorna. Vi verkar faktiskt bara göra saken värre. Vi går terroristernas ärenden.

Terroristerna vill ta ifrån oss vår frihet. De vill ta ifrån oss vår demokrati. Genom att skrämma oss lite lyckas de med båda. Vi blir rädda och avsäger oss friheten för att känna oss lite säkrare. Sedan är det fritt fram för någon illasinnad att nästla sig in i valfritt parti (tips till terroristerna: personer med psykopatiska drag brukar vara bra på att klättra i hierarkier (läst i aftonblaskan)) och när man väl är vi makten (sitter i regeringen) är det bara att utnyttja den makt regeringen har över folket till följd av all skrämsel. Vad händer sedan? Ja, lite av varje skulle kunna ske beroende av vem som kommer till makten… Men jag hoppas vi inte kommer dit.

Nu var det inte det jag tänkte skriva om, men jag blir så upprörd. Och så läste jag just det här inlägget, och det inspirerade nog lite…