Lagligt?

Eftersom Perspektiv blockar sidor som inte är olagliga så blockar vi dem.

Piratbyrån och The Pirate Bay startar tillsammans en kampanj där vi uppmanar siter att blockera åtkomst för Perspektiv Bredbands kunder.

Jag tycker det inte är mer än rätt. Jag menar, varför ska vi tillåta trafik från dem? Det borde vara olagligt att göra som de gjort, och en svensk domstol borde kunna döma att det de gjort (blockat sin användare från att besöka en rysk hemsida) var olagligt. Alltså kan vi blockera dem redan idag, för enligt dem själva behöver man inte veta att något är olagligt. Det krävs bara att man tycker att det borde vara olagligt, och att man ”vågar”. Jag vågar. TPB vågar. Piratbyrån vågar. Vågar du?

Såhär ser det ut för perspektiv-kunder om de försöker gå till min hemsida nu. Tyvärr kan jag inte blocka bloggen för dem, eftersom php-script inte funkar i template-rutan. Jag har provat förut… =)

Flattr this!

2 reaktioner på ”Lagligt?”

  1. Eftersom Internet inte är styrt av staten, inte heller är den fullt reglerad av staten (annat än utanför påverkande faktorer så som barnporr t.ex.) så kan företag som levererar bredband censurera, blockera och t.o.m förhindra sina användare, dom kan t.o.m sälja en tjänst och sen ge användarna endast tillgång till DERAS hemsida med DERAS länkar… skoj va?

    Ända som är frågetecknet i detta fall är om det står i kontraktet med användarna om dom får censurera hej vilt, mend et finns väll en liten fin fin paragraf nånstans som dom lutar sig mot och undkommer därmed helt ansvar……

  2. Japp. Det har du säkert rätt i att de har. Men etiskt sett så tycker jag att de har fel. Jag tycker inte att de SKA FÅ HA RÄTT. Då har jag rätt att blocka. Enligt deras eget resonemang. Visserligen tycker jag att de har fel, men det är det maktmedel som står till piraternas förfogande, och som sagt är det bäst att stämma i bäcken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.