Popcorn

Det är hur mycket poäng i makaroner som helst! Och jag vill äta dem med ägg till. Helst två stycken ägg. Det är fyra poäng (för två ägg). Hela måltiden skulle då bli 16,5 poäng. Det är ganska många med tanke på att man bara får äta 20 poäng om dagen om man inte motionerar något.

Så jag äter popcorn istället. 1l popcorn ”poppade i lite fett” är två poäng. Alltså som ett ägg. Men det tar tid att äta, det är gott och jag känner mig mätt efteråt. Frågan är hur nyttigt det är? Jag her ju på en massa salt. Fast den vanliga oljan är slut så jag använder olivolja ist. Bättre? Inte vet jag.

Men nu ska det bli varma koppen. För det är gott. =)

Flattr this!

7 reaktioner till “Popcorn”

 1. Hm, kanske inte är så bra det där poäng systemet, eller? Menar om den bara tar hänsyn till fett och så, betyder det att man kan äta saker som inte innehåller vitaminer och mineraler alls och fortfarande ”hålla måttet”, vilket i sin tur innebär att man blir undernärd, ett sätt som aldrig är bra att gå ner på.

  Aja, är ju knappast nån expert och vet ju inte exakt hur denna metod går ut på… men men… ush vad jag svammlar i natt… bläää…

 2. Haha… Dumpa pasta till förmån för popcorn? Det påminner mig om en kompis som åt friterade pommes frites varje skollunch, och när han skulle byta till något hälsosammare köpte han ett par wienerbröd i stället.

 3. Haha, jag har hört om honom. Näe allvarligt talat så vet jag egentligen bättre. Det är meningen att man ska äta en massa frukt och grönsaker som det är noll poäng i. Men jag har det inte hemma. Och egentligen är jag bara fånig från början till slut.

  Men det kanske egentligen inte är så dumt med popcorn. Tänk på vad det är. Det är majs. Vad är makaroner? Det är vete. Majs eller vete? Spela roland. Men popcornen är fluffigare… =)

 4. Hm, tja du Vidde, att äta bara pasta är ju inte direkt närings berikad mat heller, så håller med dig pasta eller popcorn, spela roland, båda gör inget gott som ensam näring.

  Vet att åtminstone två i Sverige (ur min klass i Gymnasiet) fick näringsbrist till den grad att de hamna på sjukan, för dom åt bara pasta och lite godis i ett år typ… fast å andra sidan var dom smala och lätta med… hmm….

 5. Ät selleri, det innehåller -kcal, så det kan du äta hyyyr mnycke du vill av och gå ner i vikt 😛

  Varför är det så? Jo, det tar mer energi för en människa o bryta ner än man får ut i energi. Kossor med alla sina magar klarar o få lite kcal från det men inte människofolk.

 6. Haha, Tigger, och jag är inte det? 😉 När det gäller saltet har jag på extremt mycket på makaronerna också (jag älskar salt), så just av den anledningen blir det inte nyttigare med makaroner iaf…

  Och selleri… Ja, det är säkert jättenyttigt. Men jag blir helt sjukt trött på smaken efter 5 cm. Och det är inte någon mild smak heller (enligt mig), så man kan ha det i sallader (som jag inte äter. Dumt, jag vet), men… Ja, och sen det där med minuskalorier. De gör mig faktiskt hungrig! Alla saker i viktväktar-programmet som har noll poäng gör mig mer hungrig när jag är färdig med dem än när jag startade. Och det vet jag om, så jag blir inte direkt sugen på dem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.