Mera hästar

Idag red jag Challit. Och jag lyckades få honom gå fint! Det var så kul. Och oväntat! För jag trodde inte att jag kunde det. Och det sa jag till Johanna innan också, för jag träffade henne i stallet… (Jag känner att jag är lite svamlig nu för jag är trött. Kanske blir jag snart osammanhängande)

Men jag tror att det berodde på tre saker att det gick så bra;
1. Jag har blivit bättre sedan jag började rida här i Jokkmokk, och det var länge sedan jag red just Challit. Då gick han som en älg, och jag tror inte det var form som var fokus den lektionen.
2. Jag såg honom i lördags och det gjorde att jag slapp ut ur mitt ”Challit är en älg”-tankefängelse. Idag visste jag att han kunde, så jag tänkte minsann försöka få honom till det.
3. Jag har ridit tre dagar i rad nu. Det måste ha spelat in.

Eller så har vi bara en enormt bra ridlärare som har lärt oss var och en precis vad vi behövde lära oss. Hon sa idag att det såg väldigt bra ut för oss alla, och att det varit målet med lektionen; att vi ska få känna hur det känns när hästen går fint i balans och det känns bra att rida. Och det målet uppnådde vi nog allihop. Både jag och Sara var väldigt nöjda med lektionen idag.

Imorgon ska det shoppas present till pappsen. Om det nu är så att han läser här ibland (*vinkar till pappa*) så ska jag inte skriva vad det är jag ska leta efter…

Nu dusch och sedan blir det kanske sängen… Om jag kan somna. Har haft svårt med det de senaste nätterna. Men jag vill att timmarna går fort, för min nya telefon är här! Och den är på första uppladdningen, och jag måste tåla mig. Gah!

Flattr this!

2 reaktioner på ”Mera hästar”

  1. Ändå tyckte jag att många av hästarna på lektionen var lite ofokuserade eller slöa. Men jag kunde ju inte stanna hela heller, började pipa och hosta. Hade ju inte tagit någon medicin innan jag for, det var bara en impuls-grej.
    Men jag har förberett mina lungor för imorgon, och jag kommer ha halva apoteket med mig!

  2. Och diplomatisk som du är säger du inget om den häst jag red… 😉 Jag vet inget om de andra hästarna, för jag blir så inne i min egen värld när jag rider. Men Challit är svår att få nån riktig fart på iaf. Men jag kan tänka mig att det inte såg lika bra ut på första halvan av lektionen. Man jobbar ju till både sig själv och hästen under lektionen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.