Öppen debatt

Vi är många som inte tror att det går att övertala någon om en åsikt genom att tiga ihjäl den motstående åsikten. Nu finns den äntligen; sidan som bemöter rasisterna som vill in i vårt riksdagshus. Självklart har de inte där att göra, och jag är övertygad om att de inte kommer komma dit så länge alla som röstar på dem är klara över vad de egentligen är för ena. Men när man ser en polska stå och försvara Sverigedemokraterna i tv, då undrar man hur smart det är att tiga…

Jag ska nogrant läsa igenom innehållet på nämnda hemsida, och jag tycker att alla är skyldiga att göra samma sak.

Länk via Johanna Nylander.

Flattr this!

3 reaktioner på ”Öppen debatt”

 1. Tanken är god, men det var en usel hemsida. Precis som förra gången. SD kan inte bemötas med samma gamla argument på samma antirasistiska hemsidesformat år efter år. SD måste bemötas politiskt, punkt för punkt, med kristallklara argument och sakliga fakta så att folk förstår att SD’s politik inte fungerar i praktiken. Politikerna måste börja prata!

  Och visst hör SD hemma i riksdagen – OM deras politik lockar nog många väljare. Det gör den förmodligen förr eller senare, om inte etablerade politiska partier (och helst fler partier än bara det allmänt invandringsnegativa Folkpartiet) bemöter argumenten ute på den politiska arenan.

  I vilket fall som helst är de ett politiskt parti, och om man talar varmt om demokratins värde gäller det att inse att även SD har rätt till en egen åsikt – även om man själv inte håller med om den. Jag håller personligen inte med om regeringspartiets syn på arbetslösa, men inte tusan stänger jag ute dem ur debatten bara för det!

  Alltså, skippa repriserna av kampanjsajten och gå istället ut och prata, både ute på gatan och i media. Skriv pressmeddelanden, bjud in SD till debatter, visa väljarna vilka andra alternativ som finns och vad de innebär i sifferväg för Sverige. Tala om saken, istället för att bara servera en sympativäckande pajkastning på en gammaldags hemsida.

  Kom ihåg den gamla devisen: Mest engagemang vinner!

 2. Största felet så som jag ser det, ÄR att våra politiker försöker tiga ihjäl SD. Vilket leder till att politikerna inte tar ställningar eller debatterar de frågor som SD förespråkar. Bland annat är det nog väldigt många som anser att integrationen i Sverige har misslyckats, för hög arbetslöshet, för hög invandring osv.

  Människor älskar syndabockar…

  Det är ungefär som med Piratpartiet i valet. Vi var många som blev kriminaliserade över en natt på grund av våra politikers inkompetens. Istället för att möta frågorna i debatt så försökte de tiga ihjäl debatten.

 3. För att klargöra om det blev otydligt:

  Jag är FÖR demokrati. Jag håller inte med den nuvarande regeringen i många frågor (alls, faktiskt), men jag låter dem sitta där, därför att svenska folket vill ha det så, och jag tror på demokratin.

  Jag vill INTE tiga ihjäl NÅGON debatt eller NÅGOT parti. Jag tror att det bästa sättet att visa folket vem som har ‘fel’ (motsatt åsikt mot de flesta i demokratin) är att visa den med ‘fel’ åsikt och bemöta argumenten sakligt.

  Jag tycker att internet ÄR ett media. Genom internet når jag många fler än jag skulle gjort om jag ställer mig utanför ICA i Jokkmokk (där jag inte tror att det finns så många SD:are) och pratar.

  Observera också att jag på denna sida INTE representerar något parti. Det är bara lilla jag här. Jag har därför inte någon makt över vem som blir inbjuden till debatter eller inte.

  Vad jag KAN göra är att utrycka min åsikt och hoppas att de som håller med mig skriver liknande saker på sina bloggar och/eller länkar till mitt inlägg. Genom att argumentera så gott jag kan hoppas jag övertala de som tvivlar eller inte tänkt efter ordentligt. På så sätt påverkar jag världen så mycket jag kan och hoppas att det räcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.