Sådär. Nu var abonnemanget hos tre (3) uppsagt. Det såg ett tag ut som att de ändå tänkte reparera min mobil eftersom det inte var mitt fel att den gick sönder. Den gick ju sönder för att den försökte uppdatera sig automagiskt. Den låg vid detta tillfälle på mitt sängbord hemma i Västerås. Efter den första uppdateringen betedde den sig märkligt men fungerade. Efter den andra uppdateringen (i mars) gick den inte längre att starta.

Vi flyttade ju som bekant till Jokkmokk 1:a april, och det var mycket med flytt och företag och mobilen föll i glömska. Först i juli kom jag att tänka på att jag hade en mobil som inte fungerade, och då började cirkusen. Efter att ha blivit bollad fram och tillbaka mellan 3 och LG ett tag tog jag till sist reda på att det är säljaren som ska ta emot reklamation, och försökte reklamera till 3.

Men efter den sista turen, med en otrevlig försäljare som ljög och skällde ut mig. han sa att man inte alls ska reklamera till 3, utan till LG.

Konsumentverket.se säger:

En reklamation innebär att du meddelar säljaren
– att du inte godtar varan
– att du anger på vilket sätt du anser att varan är felaktig.

Så nu har vi det utrett. Säljaren. 3, alltså.

Vidare sa denna försäljare ordagrannt “Vi håller på med det här varje dag, och du ska inte komma här och säga vad som är rätt och fel”. Oavsett vad jag sagt innan tyckte jag att man inte säger så till en kund. Vad jag sagt innan var mina sista desperata försök att få dem att förstå att de borde följa lagen som finns:

Är det fel på en vara du köpt kan du enligt konsumentköplagen ha rätt att:
kräva att felet avhjälps,
kräva en ny, felfri vara,
få prisavdrag,
få ersättning för reparation,
häva köpet och få pengarna tillbaka,
hålla inne betalningen,
få skadestånd.
Men du kan förstås inte kräva alla alternativen. Det är egentligen bara kravet på skadestånd som går att kombinera med något av de andra. Du har rätt att reklamera en vara upp till tre år efter köpet. (konsumentverket.se)

De tjatar om garantitiden som gått ut, och om att jag inte påtalade felet tillräckligt fort och NU har det minsann gått JÄTTELÅNG tid!!!

Om du reklamerar inom två månader räknas det alltid som att det skett i rätt tid, enligt bestämmelser från den 1 juli 2002. Skälig tid kan emellertid vara längre än två månader. Som regel är det en giltig ursäkt om du haft förhinder, exempelvis om du har varit sjuk eller bortrest. (länk till konsumentverket igen)

Jag kände inte att jag väntade orimligt länge från felets uppkomst (mars i år) till första reklamationsförsöket (juli i år, efter flytt och iordningkommande). Det var rätt mycket att dona med under den tiden, och tiden flög förbi.

Men idag insåg jag att jag aldrig kommer få rätt mot det skitföretag som 3 är. Jag kände att de kommer fortsätta bråka tills reklamationstiden gått ut. Och så tänkte jag: “OM de nu åtgärdar felet, då har jag fortfarande en mobil som är bunden till 3. Jag är fortfarande kund åt ett företag som behandlar sina kunder så illa. Ett företag som jag skulle bojkottat om jag hörde den här historien från en kompis. Vill jag det?” Svaret blev nej. Jag ringde och berättade det för 3. De har en månads uppsägningstid. Hurra. Regler går inte att ändra på hur idiotiska de än är. Kan man inte ens rucka på en sådan regel för en kund som lydigt betalat räkningar i 3 kvartal (eller något) utan att få någonting i gengäld utom problem och utskällningar? Det gör mig bara ännu mer säker på att uppsägning av detta abonnemang var rätt för mig.

Jag kommer ALDRIG mer att bli kund åt dem. De har bra erbjudanden och i reklamen verkar de ha en skön filosofi. Men när de beter sig såhär när deras produkter går sönder av sig själva, då spelar det ingen roll längre. Eftersom jag är otursförföljd vill jag inte vara kund åt ett företag där man behöver tur för att få en trevlig upplevelse. Aldrig mer 3.

Tags:

Eftesom jag vill göra så många som möjligt uppmärksamma på vilket skitföretag 3 (tre) är har jag pingat på nyligen.se och intressant.se.

Länka gärna hit och/eller tipsa i kommentarerna vart man ska pinga för att nå flest läsare!