Bloggregeringen vet hur man borde föra energipolitik i EU. Om jag får gissa är det många i min egen ålder (och antagligen i andra åldrar också) som håller med om detta. Men åtminstone vi som är unga nu hade inte möjlighet att vara med och bestämma framtiden för kärnkraften i Sverige. Jag tycker att det är märkligt att en så gammal folkomröstning fått styra så länge. Vi får väl se om vår nya regering tycker annorlunda. Själv anser jag att så mycket har ändrats så att vi borde ha en ny omröstning. Eller ska den bli först år 2010, då all kärnkraft är avvecklad? Och så ska vi starta upp allt igen… Verkar mycket korkat, tycker jag.

Man kanske borde starta någon slags namninsamling? Eller är det någon som redan gjort det? Om tillräckligt många tycker att det borde bli folkomröstning måste man ha det, tycker jag mig ha läst… Så var skriver jag på?