Äntligen har Jon Johansen (dvd-Jon) gjort ett program som gör det möjligt att spela vilken musik man vill på sin Ipod. Enligt DN har detta inte varit möjlig tidigare, utan man har varit hänvisad till musik från I-tunes.

Det låter ju helt vansinnigt, så nu är jag bara förvånad över att detta program tydligen inte ska vara gratis. Jon vill väl tjäna pengar, förstås. Men jag undrar hur lång tid det tar innan det finns gratis-versioner av programmet… Det finns alltid någon som är villig att göra program gratis för mänsklighetens bästa.

Själv har jag ju köpt en mp3-spelare som spelar alla mp3:or jag stoppar i den utan att bråka. Även de jag tillverkat själv… Vad som förbryllar mig är att inte alla andra gjort samma sak.

Undrar förresten om det stämmer att Itunes har 88 procent av nedladdningsmarknaden i USA? Och hur de mäter det. Mäter de i antal låtar eller antal kronor? Och hur vet man hur mycket som tankas av vem? Får man tro på de siffrorna, och antar att det räknas per låt, så är 18 procent av låtarna som laddas ner från internet från andra håll. På dessa 18 procent samsas då musik såld från andra företag och lagligt delad musik. Kan det verkligen stämma? När det finns så mycket gratis musik där ute, är det verkligen mindre än var femte låt som laddas hem som är gratis?