Bättre svar

Såhär frågade en tjej i aftonbladets samlevnadsspalt:

”Jag är en tjej på 15 år. Jag och min kompis ligger med varann varje gång hon sover över. Jag vill egentligen inte med det är så härligt så jag gör det i alla fall. Ändå gillar jag killar. Är det normalt?”

Jag håller med Johanna Nylander om att hon inte fick något bra svar. Jag är inte allvetande, men här kommer mitt svar:

Visst är det normalt! Det är inte alla som vet om de vill alla gånger när de har sex. Speciellt i unga år kan det vara svårt att veta vad man vill. Man har inte redit ut vem man är ännu och vet inte vad eller vem man gillar. Så länge du tycker att det är härligt är väl allt lugnt, tycker jag. Bara din kompis inte tvingar dig till något du inte vill! Jag tycker du ska prata med henne om du är osäker på er relation. Ta mod till dig! Antagligen blir hon glad över att få reda ut med dig vad ni känner för varandra och varför ni har sex.

Att du gillar killar är verkligen inget onormalt det heller, och det ena utesluter inte det andra.

Flattr this!

3 reaktioner till “Bättre svar”

  1. Sexologens svar var verkligen inget bra svar. Det var egentligen inte ens ett svar på frågan. Ditt svar var ungefär samma svar som jag hade gett på en sån fråga: så länge ingen tvingas till nåt är allt normalt.

    Som Freud sa: det enda onormala sexuella beteendet är att inte ha nåt alls.

    Men tidningssexologer brukar lämna en del att önska. Antingen får blir det goddag-yxskaftsvar eller så blir det såna svar som ovan.

  2. Tja, jag har svårt att bli upprörd på samma sätt som ni. Läser man mellan raderna så frågar ju i princip tjejen om hon är homosexuell eller ej eftersom hon har sex med en tjej men gillar killar, alltså är osäker. Och sexologen svarar att man inte måste vara det även om man har samkönat sex. Däremot utelämnade hon en del ytterligare information som hade vart bra att få reda på, t.ex som Vidde säger att så länge hon inte blir tvingad till nåt och hon tycker om det så är det lugnt.

    Men det är väl en tolkningsfråga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.