Jag har gjort ett program som simulerar… Ja, inte vet jag. Det är små pixlar som far omkring beroende på vad de får för indata. Jag har försökt mig på att fixa neurala nätverk åt dem. Och jag måste säga att jag är stolt över att programmet fungerar som det är tänkt. För det gör det.

Problemet är väl att de små pluttarna (som jag kallar dem) inte verkar göra något vettigt. Om de har en tanke bakom sitt beteende så är den inte uppenbar i alla fall. Jag sitter och fifflar med smådetaljer i hopp om att ett vettigt rörelsemönster ska dyka upp på skärmen, men hittills har det inte hänt…

Men det är ett litet roligt projekt att pilla på när man får tid över.

På bilden kan man se gröna hinder, gul mat och röda och blåa pluttar. De röda är synliga för andra pluttar och de blå är osynliga och kan inte käka eller göra något förutom att förflytta sig.