Uppdaterad blogg

Jag har märkt av att man måste trycka på uppdatera-knappen för att få se mina senaste blogginlägg när jag har uppdaterat. Undrar om det beror på något jag gjort eller om jag måste uppmana alla mina läsare att ta för vana att klicka på den där knappen när jag uppdaterat? Alternativt kanske det finns någon inställning i browsern som jag borde uppmana alla att ställa in…

Någon som har några tips?

Flattr this!

6 reaktioner på ”Uppdaterad blogg”

 1. Verktyg–>Internet Alternativ—>Inställningar—>Bocka i alternativet ”Varje gång sidan besöks”. Detta gäller om du har Microsoft Internet Explorer, finns säkert liknande inställningar på andra webläsare.

  Intressant sida du har, ska läsa mer senare. Ha det Gott!

 2. Ah, så jag måste be alla andra att ändra på sig? Nu vet jag ju iofs inte om alla har samma problem som min sambo (sidan uppdateras inte automagiskt). Eller vilka browsers alla använder.

  Själv använder jag mozarella firefox… =)

 3. Töm cachen ofta, eller ställ in den på att inte spara nåt (om du har en hyffsat snabb uppkoppling). Finns under verktyg ->inställningar.

 4. Som andra sagt har det med caching att göra.

  Nu vet jag inte om man kan få blogger att göra detta (troligtvis inte), men hade du haft en egen webserver hade du kunnat peta in några lagoma http-headers (titta i http RFCn på rfc-editors.org) så hade webbrowsern räknat ut själv att den inte skall cachea just den här siten.

  Man kan göra massa kul saker med http-headers, inklusive tala om att webbrowsern själv skall trycka på reload en gång var tredje sekund eller (åt andra hållet) tillhandahålla en sida på olika språk beroende på vad besökaren ställt in i sin webbrowser att de fattar (tyvärr finns det inte en variant för ”nördspråk”, bara vanliga trista alternativ som engelska, svenska, tyska o så)…

  Vill du hosta en blogg på din egen webserver är webservern Apache och blogg-programvaran WordPress en ganska trevlig kombination.

  Hej för resten (jo, jag var den där krullhåriga konstiga hackertypen på Envitorys invigning).

  P.S. Vi som läser din blogg med RSS-läsare slipper naturligtvis hela problemet 🙂

 5. Tack Egil! Nu vet jag att det finns en lösning. Men man tycker ju att blogger borde fixa det åt en. Det var ju därför man skaffade blogger, för att slippa allt tekniskt… Jag har faktiskt en webbserver här, och jag försökte köra igång en blogg på den en gång, men jag var ganska dålig på att koppla ihop den med mysql… Det ville sig helt enkelt bara inte. Kanske gör ett nytt försök någon gång…

 6. Jo, det är sant det egil säger. det finns javascript och andra saker du kan lägga in nånstans på sidan som säger åt browsern att refresha sidan en gång i X tid. Bra men kan vara störande för dom som har ljud på om du sätter det för ofta (standard ljud för IE är typ ett klick varje gång sidan reloadas).

  Men blogger är lite mongopatisk av sig, tex om man uppdaterar bloggen och sen tittar på den, så är sidan gammal o man måste refresha sidan (f5). Men det är inge jobbigt om man endå stänger av läsaren mellan varven för IE/FF ska kolla cachen mot orginalsidans htmlstämpel för o bedömma om innehållet ändrats eller inte.

  Oh well, nu babblar jag på, nån måste ha släpt ner en 5krona i mig *tittar omkring*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.