Kottar

Att någonting går att hämta helt gratis är tydligen ingen garanti för att det inte går att sälja. Andreas hittar till exempel sina templates till försäljning på nätet då och då. Han själv ger ju bort dem gratis på sin hemsida, och vem som helst kan tanka hem dem och använda dem.

Jag tänkte att det kanske är ett koncept att ta efter. Vem som helst kan ju gå ut till närmaste tall (som det finns ganska många av i Sverige) och hämta en kotte. Men det är ju inget skäl till varför jag inte skulle sälja dem!

Så, vem vill köpa en äkta nordisk kotte? Alla kottar är handplockade norr om polcirkeln och noggrant utvalda för att säkerställa att just din kotte är unik!

Priser
Mainstreamkotte: 20 kr
Extra unik premium-kotte: 30 kr
Rabattförpackning innehållandes 10 unika kottar: 200 kr

Alla priser är inklusive porto och expeditionsavgift. Avgiften för porto kan komma att variera med var du bor, och expeditionsavgiften kan komma att variera med mitt humör. Kottar säljes endast under kottsäsong. Om du skulle vara missnöjd med din kotte kan vi inte ta ansvar för detta. Varje kotte är unik, och en del av dem har skavanker. Det är det som gör dem unika. Hittar du bättre kottar på marken rekommenderar vi att du tar dem istället.

Tags:

Flattr this!

8 reaktioner på ”Kottar”

 1. men det där e ju bara svammel, klart man får ta betalt för gratis saker.

  Ta tex, bär. Hjortron, lingon, blåbär.. i en del fall nypon etc är alla saker som är gratis.

  Så, vist.. jag kan säkert tänka mig köpa en kotte.

 2. Ja, det är ju det jag säger! Folk säljer ju allt möjligt som kan anskaffas gratis. Ex: vatten, templates, musik… Och nu kottar! =)

  Fast när man säljer lingon, hjortron och blåbär är det faktiskt inte själva bären man betalar för, utan arbetet som krävs för att plocka dem… Det kan liknas vid en nyhetstjänst. Alla nyheter är egentligen gratis, det är bara att fara och ta reda på vad som hänt. Det är bara det att alla inte har tid/råd med det.

 3. Mainstreamkottarna håller även de en hög standard, men de är inte lika unika som de andra… =D

  Brian: ”Look, you’re all different!”
  Crowd: ”Yes, we’re all different!”
  A person in the crowd: ”I’m not!”

  Henka: Min poäng var att det inte innebär mindre jobb att skaffa sig en av Andreas templates från stället som tar en massa betalt än om man skaffar sig den gratis. Därför säljer jag kottarna en och en. För att plocka en kotte är så lite jobb att man nästan kan bortse från det. Dessutom hämtar jag dem från tallen som står alldeles utanför dörren, vilket är lättare än om de skulle ligga i brevlådan som står längre bort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.