Igår kom oväntat Andreas, Johanna och Andreas pappa Kjell hit och hämtade valsedlar som skulle läggas ut i Porjus vallokal. Jag var ju inte så sugen på att köra dit själv, och jag hade tänkt på Kjell, men inte kommit mig för (eller vågat) fråga. Han var entuastisk och ville ha fler valsedlar att lägga i folks brevlådor. Jag har dock fått veta att jag inte har några extra valsedlar att ge bort, så jag tipsade om att det finns flygblad att skriva ut från piratpartiets hemsida.

Hoppas det blir av. Det vore kul. Själv tycker jag att jag måste hjälpa till åtminstone med att lägga ut valsedlar. Hur skulle det se ut om det inte fanns valsedlar till mig när jag går och röstar? Därför anmälde jag mig som frivillig röstsedelutläggare. Tyvärr är jag inte så pigg på att konfrontera människor, så om folk inte anmäler sig frivilligt så får jag lägga ut valsedlar själv. Det ska gå, har jag tänkt.

Och nu när Porjus blev ordnat ser det faktiskt ut som vi har ganska bra täckning. Det som fortfarande saknades igår när jag kollade var:

Förtidsröstning:
*F d Skolan, Snesudden, Snesudden
*Kåbdalis skola, Kåbdalis
Båda öppnar 17:e september.

Valdagen:
*Folkets Hus, Vuollerim

Om någon vill lägga ut på de ställena, hör av dig till mig! Man måste inte vara medlem i piratpartiet. Det är en demokratisk aktivitet att se till att det finns valsedlar åt alla partier.

EDIT: Nu är distribueringen till alla vallokaler i kommunen ordnad! Det ser bra ut. Synd att det inte ser lika bra ut i hela Sverige…

Tags: