Tydligen har socialdemokraterna lagt hemlig information på sin webserver. Och nu är de upprörda därför att en folkpartist tagit sig in och kollat på den.

Men jag fattar inte vad de har att bli upprörda över. De vill ju övervaka var och en i samhället, och när man motsätter sig detta får man ofta frågan “Jasså, vad har du att dölja då?”. Nu har sossarna fått en försmak på den framtid de vill driva igenom, men det smakade visst inget vidare.

Självklart finns det vissa saker som ska få förbli hemliga. Men vem ska bestämma vad jag ska få ha för mig själv och vad som ska ligga på en lätthackad server?

För övrigt undrar jag om det inte är bra för demokratin om partierna får insyn i varandras strategier. För jag tycker att politik ska handla om åsikter och ideologier. Inte om vem som pussat flest bebisar denna månad.

EDIT: Precis som alla redan visste handlar det hela bara om strategi inför valet. Jag vill, liksom Johanna att valet ska handla om politik… Men det verkar vara en önskan som de etablerade partierna inte vill uppfylla. Tänk om DET kunde vara ett vallöfte?

Tags: