Sossarna är upprörda över ofrivillig övervakning

Tydligen har socialdemokraterna lagt hemlig information på sin webserver. Och nu är de upprörda därför att en folkpartist tagit sig in och kollat på den.

Men jag fattar inte vad de har att bli upprörda över. De vill ju övervaka var och en i samhället, och när man motsätter sig detta får man ofta frågan ”Jasså, vad har du att dölja då?”. Nu har sossarna fått en försmak på den framtid de vill driva igenom, men det smakade visst inget vidare.

Självklart finns det vissa saker som ska få förbli hemliga. Men vem ska bestämma vad jag ska få ha för mig själv och vad som ska ligga på en lätthackad server?

För övrigt undrar jag om det inte är bra för demokratin om partierna får insyn i varandras strategier. För jag tycker att politik ska handla om åsikter och ideologier. Inte om vem som pussat flest bebisar denna månad.

EDIT: Precis som alla redan visste handlar det hela bara om strategi inför valet. Jag vill, liksom Johanna att valet ska handla om politik… Men det verkar vara en önskan som de etablerade partierna inte vill uppfylla. Tänk om DET kunde vara ett vallöfte?

Tags:

Flattr this!

8 reaktioner på ”Sossarna är upprörda över ofrivillig övervakning”

 1. Själv saknar jag visioner bland de etablerade partierna. Hur ska Sverige bli bäst/bättre på allt? Hur ser en ljusare framtid ut? Det här vill vi långsiktigt. (Istället som det mesta nu, kortsiktigt)

  Det är det här sossarna kommer förlora valet på tror jag.

  ”Det går bra för sverige, punkt”… Vilken framtidsvision. Jag häpnar…

 2. Men du förstår ju inte: Sossarna är den nya adeln, och eftersom de är överlägsna ska de ju också ha tillgång till alla andras tankar och funderingar för att avgöra om de är lämpliga eller inte.

  Vi övriga – alltså präster, borgare och bönder – är ju bara småfolk som är i vägen, och vi kan ju ändå inte hantera information så då ska den döljas för just oss.

  Men nej – jag tänker absolut inte rösta Pirat:-)

 3. Haha! Nej, jag förstår verkligen inte! Jag har aldrig förstått vad det är som rör sig i de huvuden som tillhör socialdemokraterna i rosenbad.

  Och det är väl som de vill ha det också. Jag är ett vilset litet lamm som de kan fösa runt.

  Du röstar vad du vill. Det är det vi kallar demokrati. Och jag röstar pirat.

 4. Piratpartiet är ett trefrågeparti. De tar inte ställning i alla andra frågor. Det är för att vi som verkligen tycker att dessa tre frågor är viktigare än alla andra ska kunna enas till ett och samma parti.

  De tre frågorna handlar om integritet (som jag tycker är den viktigaste frågan), fri kunskap och fri kultur.

  Läs gärna valmanifestet på piratpartiet.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.