Svårt

Det kommer bli svårt att skriva detta inlägg. För jag har just insett att en grundläggande sak av det som är jag är dåligt. Och jag vill bli av med det, för det förstör mitt liv. Jag skyller ifrån mig. När något gått dåligt eller inte blivit som jag velat, då skuller jag på någon yttre omständighet eller någon annan person.

Och när jag tänker på det vill jag hela tiden ha reda på vems fel det är… Men när ska jag inse att det inte spelar någon roll? Det kanske inte ens är någon annans fel. Det kanske är mitt fel. Det måste iaf vara mitt fel att jag är den jag är, för det är jag som är jag. Ingen borde kunna ändra på det utom jag själv.

Så jag måste försöka sluta. Måste försöka se när saker och ting är mitt fel. Och när saker och ting bara gått fel utan att det var någons fel alls. När alla bara ville väl, men det sket sig ändå. Det behövs ingen syndabock.

Jag har alltid sett ner på dem som säger att de är som de är för att de blev mobbade. Själv har jag aldrig sagt det, men jag inser nu att jag har tänkt det. Alltid. Så fort jag mått dåligt har jag tänkt att det var deras fel. De som förstörde mig när jag var för liten för att förstå bättre. Och visst kanske det fanns de som skadade mig när jag inte kunde göra motstånd. Men man är ändå skyldig till allt man gör.

Just nu hatar jag migsjälv för den jag är. Jag vill inte vara sådan. Och det är mitt fel.

Tag:

Flattr this!

4 reaktioner på ”Svårt”

  1. ”kramar om henne och lovar att allting löser sig”

    Offtopic:
    Älskar din ”About me” presentation. Det är precis som om jag själv skulle ha skrivit den.

  2. Nej allt kan du inte skylla på dig själv ( Ingen kan styra över allt som händer). Gör man så gott man kan så har man ju gjort allt som står i ens makt. Jobbigt blir det ibland. Det känns som allt anfaller från alla sidor, då är det svårt att se klart och förstå vad som händer. När man får lite distans till problemen eller har någon att prata och förklara allt för så känns det oftast mycket bättre. Tiden kanske inte läker allt, men man hinner reda ut sina egna tankar. Bra att skriva eller prata!!Jag vet att du är omtyckt av många! Tro på dig själv och se den goda och kloka person som du är! Kramar, kramar kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.