Om någon saknat min hemsida på sistone kan jag härmed be om ursäkt för downtimen. Det var nämligen så att vi hade ett kort strömavbrott häromnatten. Lite kul var det, för precis när jag gått upp och närmade mig datorrummet startade min barebone. Den startar nämligen automagiskt så fort den får tillgång till ström.

Iaf så kom jag inte riktigt ihåg hur jag fick igång allt sist, och inte hittade jag filen jag fick av Robin heller. Eller jag hittade den ursprungliga filen. Inte den med alla ändringar i. Och såklart mindes jag inte alls hur jag hade fått allt att funka sist. Det kan ha berott på att jag inte fattade vad jag höll på med sist.

Så jag beslutade mig för att skicka in shorewall. Det var tydligen inte det lättaste. En massa filer med inställningar som skulle göras korrekt. Jag fick tips om att lösa det genom antingen smoothwall eller ipcop, som tydligen skulle vara himla bra. Det är de säkert också om man är beredd att formatera om datorn och endast ha firewall-progget på den. Det vill jag inte. Jag vill ha en dator som agerar både router och webserver.

Efter mycket bråk och många uppgivningar från min sida hittade Micke en steg-för-steg-tutorial och fick slutligen igång shorewall. Hats off!

Under en av dessa uppgivna stunder fixade jag upp ett gammalt program på hemsidan. Konstgjort norrsken, bara att hämta under program (vidde.mine.nu).