Aktiva bokmärken

Jag hittade en liten funktion i firefox som eventuellt är snitsig.

*Såhär verkar den funka: jag kan lägga ett bokmärke på en sida, och när jag vill se nya saker från den sidan så kan jag få upp ”nyheterna” på den sidan i flikar.

*Såhär vill jag ha det: en knapp som jag trycker på, och så visar den allt nytt sen sist från ETT GÄNG sidor. Typ om jag vill veta vilka av bloggarna jag läser som uppdaterats sen sist (eller sen jag nollställde. Jag vill inte ha det som det är i vissa forum, att man inte vill gå in där om man inte vet att man hinner läsa allt innan man måste gå och göra nåt annat).

Det LÄR ju gå. All kodning är nog klar. Jag måste bara hitta knappen som låter mig få det jag vill ha. Tips någon?

Flattr this!

2 reaktioner på ”Aktiva bokmärken”

  1. De flesta bloggar har så kallade RSS-feeds, och allt du behöver är en RSS-klient. Jag tror att det är så ”aktiva bokmärken” fungerar. Det finns i alla fall RSS-stöd i Firefox. Själv brukade jag använda en extern RSS-klient förut, men av någon anledning har jag stängt av den. Minns inte varför.

    RSS är alltså ett protokoll som skickar information i XML-format om att någonting har uppdaterats.

    Jag kan tyvärr inte tipsa om någon klient för Windows, men det hänger med en till KDE och så finns det någon för Gnome. Troligen har google full koll iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.