Felet med min dator

I förra posten störde jag mig på att jag inte får ihjäl processer som har kraschat. Och för att besvara en kommentar: nä, jag vet inte heller hur jag lyckas. Jag har en enorm otur med datorer.

Nu är det så att Micke tror att han har hittat felet. Jag har ett fel i minnet någonstans, och det är klart att om man slumpmässigt förstör data som program och annat jox använder, då uppstår det en del mystiska fel. Som tex att FireFox hänger sig på en nyinstallerad burk som inte varit i kontakt med internet än…

Nu hoppas jag bara att det är det enda felet (jag vet inte riktigt vad datorn var med om innan jag fick den, men det kan ha hänt lite allt möjligt eftersom den fungerade som nå slags server, kanske utomhus (men under tak då)). Isf är det ”bara” att fixa det så ska det gå som smort sen. =)

Flattr this!

En reaktion på “Felet med min dator”

  1. Minnesfel är vanliga är man tror, inte ens ECC minnen kan göra en helt säker på att man kan ha fel (och det är trist med fel om tex man kör en databas och det skrivs ner ett fel nånstans pga det ändrats i minnet), detta är ett problem som är större idag än för typ, 15 år sen då minnen idag är så stora och framförallt billigare. Btw, microsoft gick ut och rekomenderade folk att köra memtest på burkarna, för många fel kunde spåras till minnesfel. Givetvis inte ALLA men det är ju bra om folk upptäcker sånt, så dom inte blir av med viktiga grejjer och kanske rent utav får nått gjort 🙂

    Iaf, täke care, ska på AMS. Försökte ringa till deras kundtjänst men jag var på plats 120 och 30 min väntetid.. har 100 meter till AMS så jag tar helre en prommis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.