Har suttit och lekt lite med ögonmakande till sims Jag följde en tutorial jag hittade, och sedan var det någon som nämnde att det var praktiskt att “make it into an action”. Då var man ju tvungen att lura ut hur det funkade. Hittade en flik bredvid history som hette actions, så det var ju bara att prova sig fram. Resultatet blev att jag nu kan börja med en bild som ser ut såhär ungefär:

Sedan är det bara att klicka på en av de två actions jag gjort. Resultatet blir som nedan:Eller såhär:

Men om man vill göra ögon till sims så måste man lägga på lite skuggor och blänk för att det ska se någorlunda bra ut. Men det har jag redan förberett här (härmar kockarna på tv):

Nu kanske det ser lite konstigt ut, men de två bilderna är precis lagom storlek att lägga in i texturen i bilden som ska till spelet. Dumdida:


Bilderna är tagna i photoshop, det är därför själva simmen är grå.

Automatiseringen funkar bäst om man hela tiden arbetar med filer av typen bmp. Annars är det lätt hänt att det blir fel bakgrund och att fel pixlar markeras (tack, photoshop), men det är ju inget problem eftersom att resultatet ändå ska sparas i det formatet. Problemet nu är väl att det är lätt hänt att jag skapar 10000 olika ögon som jag sedan aldrig använder på någon sim, men kul är det!

Här är en sim med nysnickrade ögon. Det är ju inte realistiskt, men det var inte meningen heller. Om man vill ha realistiska ögon är det bara att tanka ner några, för det finns det så många som gjort redan.