Galna islamister

Hur kan man döda någon över att någon ritat en teckning? Hur kan man bli så upprörd över att ett land, som alltid driver med allt och alla (inklusive sig själva och det de tycker är bra) för att få skratta lite, nu har drivit med islam?

Jag tycker det hela verkar väldigt konstigt. Jag önskar att någon kunde skicka mig en länk till de där bilderna, eller bilderna själva, så att jag kunde se vad det är som gör alla så upprörda? Som det är nu känns det inte riktigt som att jag kan argumentera för min åsikt, eftersom jag inte riktigt vet vad det handlar om. Men iaf: att vika från tryckfriheten en tum för att någon blir upprörd i ett annat land, är att säga ”ok, ni vinner. Det var fel av oss, vi ska inte göra om det.” Och då har man öppnat dörren. Då har man sagt ”vi har visserligen tryckfrihet, men vi trycker ingenting om det inte är godkänt av islamisterna” (tydligen är det skillnad på islam och islamismen, hörde jag på radion, så jag hoppas jag använder rätt ord nu). Är det tryckfrihet?

Sen handlar det ju bara om bilder. Är det någon som tar dem på så stort allvar som de som protesterar mot dem? Min gissning är nej.

Flattr this!

5 reaktioner till “Galna islamister”

  1. Är det? När folk dör (minst en hade dött vid någon demonstration, hörde jag på radion) är det allvarliga grejer. Och om de vill ge sig på det vi tycker är rätt och riktigt för att försvara det de tycker är rätt och riktigt… Finns det värre motsättningar? Alla vill släta över, gjuta olja på vågorna och allt sånt. Men jag tycker att det bara är att ge efter. Iofs är det väl det vi alltid gör här i sverige…

  2. När fotografen Elisabeth Ohlson 1998 gjorde sin Ecce Homo-utställning med bilder av Jesus i sällskap med homo-, bi- och transpersoner blev det ett herrans liv både i Sverige och internationellt. Ohlson fick ta emot ett flertal mordhot och utställningen, som gick på turné, bombhotades på flera ställen, bland annat i Uppsala och Jönköping. I den senare staden kallades 20 poliser in för att skydda mot befarade attacker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.