Igår när vi var och handlade var jag tjurig. Sådär utan anledning blev jag grinig för minsta lilla och tyckte att tjocka tanter skulle FLYTTA PÅ SIG och annat. Jag vet inte hur mycket det märktes.

Och jag vet inte hur mycket det hade med saken att göra idag när jag blev förbannad på min arbetsledare. Så arg har jag inte blivit på henne innan. Det hela började när hon kom ut och frågade mig om jag var frisk i måndags och tisdags. Jag sa att jag var det, efter viss tvekan. Vem är frisk? Plus att jag inte har så snabba hårddiskar i huvudet. Då upplyste hon mig att om man inte friskanmäler sig när man är frisk men tjänstefri så blir det avdrag på lönen. Sjukavdrag, kallade hon det. Jag sa att jag inte visste att man måste göra det (det är ju sjukt, egentligen), och hon började dilla om papper som jag fått. Jag ville ha de papprena igen, “Jag har ju uppenbarligen inte förstått vad som står i dem, det har vi ju märkt förut”, sa jag, och tänkte på förra gången jag var sjuk från jobbet, och inte fattade att man måste ringa själv och berätta det. Då skrev hon ut ett utdrag från en månadsinfoblad från mars. Jag menade ju såklart de ursprungliga papprena. Det kan ju vara mer grejs som jag har missat. Iaf så var jag förbannad över att man inte sa detta till mig när jag sjukanmälde mig i fredags, och då faktumet att jag inte skulle jobba i måndags kom upp under samtalet. Plus att det känns som att hon alltid ska vara så petnoga med regler även när det inte behövs, och det är inte för att vara duktig, utan för att visa sin makt och trycka ner oss anställda. Det är som det känns iaf. Vet inte hur det är i verkligheten.

Iaf, lite senare kommer hon ut och slänger åt mig ett sjukintygspapper och säger åt mig att fylla i det. Men på det står det att jag var sjuk 13-14:e. Det blev för mycket, och jag knatade in på kontoret och frågade ut henne om vad hon menade, egentligen, och vad de där reglerna egentligen innebar. När hon hamnat i rundgång (hon gör det efter ett tag, säger samma sak om och om igen) gick jag ut. Hon påstod att hon inte hade tänkt dra av de där pengarna. Ja, eller hur! Jag tycker fortfarande att regeln är urbota puckad. Om de vill veta om jag är frisk går det bra att ringa och fråga.

Nu ska jag lugna ner mig och göra nåt vettigt. Som att ligga i soffan och läsa min bok. Jag vill veta hur det går, juh. Jag läser för tillfället Freja av nån jag inte minns namnet på. Orkar inte hämta boken innan jag trycker publish. *lat*