Ny Harry Potter

Jag förstÄr inte hur jag kunnat vara sÄ omedveten om den nya Harry Potter-filmen. Jag har vÀl levt under en sten igen. Folk brukar sÀga att jag gör det.

Och dÄ dyker ju problematiken upp igen. Jag kommer att bÄde se filmen pÄ bio och köpa den pÄ DVD, men ÀndÄ kommer jag beröva filmbolaget pengar. Som jag skrivit tidigare om en tidigare HP-film;

Filmen verkar bli grym! Den kommer jag se pÄ bio, tanka hem olagligt och köpa pÄ dvd, i den ordningen.

SÄ kommer jag göra nu med. För det har jag gjort med samtliga tidigare filmer, och jag förstÄr inte varför denna skulle vara ett undantag. Och dÄ vet man ju att visserligen betalar jag för bio och DVD:n, men jag tankar ju ner. Olagligt. För att de inte sÀljer filmen pÄ biografen av nÄgon outgrundlig anledning. IstÀllet vill de att jag ska vÀnta pÄ DVD:n.

Eftersom Ifpi vill berÀkna skadestÄndet Pirate Bay ska betala pÄ att en nedladdning Àr detsamma som utebliven försÀljning och negativ PR kan man snabbt rÀkna ut att jag kostar hela mitt DVD-inköp nÀr jag tankar hem filmen. LÀgg pÄ den negativa reklamen jag gör för filmen samt att jag dÀrefter sÀtter igÄng och delar ut filmen sÄ att andra kan tanka den ocksÄ. DÄ har vi snart kommit fram till att Àven om jag ger ifrÄn mig pengar tjÀnar de stackars filmmakarna ingenting alls.

SÄ varför köper jag filmen dÄ? För att:

Jag vill stÀlla det jag köpt i min hylla. Jag gillar hyllor. Jag gillar att se vad jag har. Det betalar jag pengar för. Pengar jag betalat för filer pÄ min hÄrddisk anser jag att jag fÄtt oÀndligt mycket mindre vÀrde för. TÀnk bara pÄ en sÄ enkel sak som andrahandsvÀrdet. Kan man ens sÀlja en download?

Men stopp och belÀgg! Vart tog mina hÄrt förvÀrvade slantar vÀgen? Ingen tjÀnade pengar pÄ filmen och jag blev av med pengar?

Ja, men dÄ har vi ju den enda tÀnkbara förklaringen; Det Àr fildelarna som tar pengarna. De tjÀnar miljoner, och om inte den som gjort filmen fÄr mina pengar mÄste det ju vara dÀr de hamnar istÀllet. SÄ jag borde INTE ge mina pengar till biografen och skivaffÀren. För pengarna hamnar bara i fildelarnas fickor. Ve och fasa och ramaskri!

NÀe, skÀrpning. Det Àr ju bara bogus att rÀkna sÄ. Ingen VETTIG mÀnniska tycker att mina rÀkneexempel stÀmmer. Eller? ;)

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Följande HTML-taggar och attribut Àr tillÄtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

.
.