Jag förstår inte hur jag kunnat vara så omedveten om den nya Harry Potter-filmen. Jag har väl levt under en sten igen. Folk brukar säga att jag gör det.

Och då dyker ju problematiken upp igen. Jag kommer att både se filmen på bio och köpa den på DVD, men ändå kommer jag beröva filmbolaget pengar. Som jag skrivit tidigare om en tidigare HP-film;

Filmen verkar bli grym! Den kommer jag se på bio, tanka hem olagligt och köpa på dvd, i den ordningen.

Så kommer jag göra nu med. För det har jag gjort med samtliga tidigare filmer, och jag förstår inte varför denna skulle vara ett undantag. Och då vet man ju att visserligen betalar jag för bio och DVD:n, men jag tankar ju ner. Olagligt. För att de inte säljer filmen på biografen av någon outgrundlig anledning. Istället vill de att jag ska vänta på DVD:n.

Eftersom Ifpi vill beräkna skadeståndet Pirate Bay ska betala på att en nedladdning är detsamma som utebliven försäljning och negativ PR kan man snabbt räkna ut att jag kostar hela mitt DVD-inköp när jag tankar hem filmen. Lägg på den negativa reklamen jag gör för filmen samt att jag därefter sätter igång och delar ut filmen så att andra kan tanka den också. Då har vi snart kommit fram till att även om jag ger ifrån mig pengar tjänar de stackars filmmakarna ingenting alls.

Så varför köper jag filmen då? För att:

Jag vill ställa det jag köpt i min hylla. Jag gillar hyllor. Jag gillar att se vad jag har. Det betalar jag pengar för. Pengar jag betalat för filer på min hårddisk anser jag att jag fått oändligt mycket mindre värde för. Tänk bara på en så enkel sak som andrahandsvärdet. Kan man ens sälja en download?

Men stopp och belägg! Vart tog mina hårt förvärvade slantar vägen? Ingen tjänade pengar på filmen och jag blev av med pengar?

Ja, men då har vi ju den enda tänkbara förklaringen; Det är fildelarna som tar pengarna. De tjänar miljoner, och om inte den som gjort filmen får mina pengar måste det ju vara där de hamnar istället. Så jag borde INTE ge mina pengar till biografen och skivaffären. För pengarna hamnar bara i fildelarnas fickor. Ve och fasa och ramaskri!

Näe, skärpning. Det är ju bara bogus att räkna så. Ingen VETTIG människa tycker att mina räkneexempel stämmer. Eller? 😉