Augusti var så himla bra. Jag pärlade massor och spelade in två videos. Den första, en tutorial, finns här! Jag blev väldigt nöjd med de flesta halsband jag gjorde också.

När man bockar av en massa grejer på sin lista så blir man liksom glad!

Men nu är det September.

Jag bestämde mig för att nu när jag hade gjort en massa halsband skulle jag fokusera på webshoppen. Men den gör mig inte alls lika glad. Jag vet inte riktigt vad det är, jag får nog tänka över det mer noggrant.

Ett annat bekymmer är att jag har fått ont under fötterna. Först ena och sen blev det värre och så var det båda. Det började i hålfoten efter att jag hade gått länge. Det började för jättelänge sen. Men det var liksom inte jätteilla, det gick över snabbt varje gång.

Eftersom jag inte är sån så sprang jag inte till läkaren heller. Det här var alltså flera år sen.

Så nu när jag ringer och de frågar hur länge jag haft ont och jag säger att det kommit smygande och “det är inte så farligt” (för SÅKLART, jag säger så, det funkar, ni behöver inte gå man ur huse för mig) så säger de bara “vila foten”.

Ja, de sa att jag skulle köpa ilägg också. Så det gjorde jag. De rekommenderade på apoteket, för “Du kan inte köpa på nätet, det måste vara från apoteket”, men dessa från apoteket är ju samma märke som Apotea rekommenderade och de gör bara lite mindre ont, det känns inte som att de hjälper direkt.

De ville att jag skulle köpa nya skor till ALLT också. Men jag kände att om jag skulle undvika att använda skor (vila fötterna) så ville jag inte slänga ut flera tusen på att byta ut alla mina skor.

Fötterna gillade heller inte alls att vila. De blir ju bara värre. Eller så är de iläggen som jag då har när jag går och handlar och får mer ont i fötterna. Så till sist ringde jag igen och fick en tid till sjukgymnast. Aldrig haft det förut, ska bli intressant.

Samtalet var jättespännande med en otroligt stressad människa som fyllde i mina meningar (fel) och sen hummade hon sådär som när man lyssnar aktivt, fast mycket fortare. HELA tiden. Sådär som när man vill indikera till människan “sluta prata, jag vill säga en grej”. Men eftersom jag fick en tid så gjorde det inte så mycket att hon inte hörde vad jag sa. Tror jag. Hon kan ju ha skickat mig fel, men det märker vi väl.

Sedan gjorde jag fler pärlor. För att jag kunde faktiskt inte låta bli.

Först gjorde jag ett enkelt “spetsmönster” med genomskinlig lera, svart och silver. Sedan la jag ihop lite överblivna ändar av andra mönster till en ny stång. Den blev mycket bättre än jag trodde!

Jo, för man gör stänger som man skivar och sätter på pärlorna. Kanske jag skulle göra en tutorial av det med?

Mina kreativa videos blir ganska långa och lugna. Det är med flit, och jag sitter faktiskt och hindrar mig själv från att klippa bort små andningspauser i den andra videon som ska upp. Det är en video där jag visar alla halsband jag gjorde i Augusti.

Tanken är att man ska kunna slå på mina videos när man själv sitter och gör något kreativt, kanske stickar, pärlar eller något helt annat. Det ska vara lugnt och mysigt och man ska inte känna sig ensam, liksom.

Vad brukar ni fundera över när ni skapar? Lyssnar ni på youtube som jag (japp, även fast det finns video så kan man ju bara lyssna och slänga en blick då och då)? Eller sätter ni på musik?