Instagram
Testade göra vegansk mac and cheese med inaktiverad jäst (näringsjäst) som tydligen är vegansk fast man har haft ihjäl en massa encelliga organismer… Nåväl, tänkte att det eventuellt är kalorisnålt eller nyttigt eller något! Ska tydligen vara en bra källa till b-vitamin, så nu vet vi alla det (för det kommer ju inte från växter, men är ändå veganskt och det är så man är vegan utan brist på b-vitamin antar jag då). Ni som är veganer vet väl redan vart ni får detta ifrån, men för mig var det intressant att lära sig. Så hur smakade det? Ja… Det skulle vara paprika i, men jag hade ingen så jag tog morot och paprikapulver istället. Sedan skulle det vara potatis men jag hade ingen så jag tog kålrot istället. Det smakade ungefär som rotmos med en gnutta ost. Ganska gott, men inte riktigt som jag hade tänkt mig. Får testa med rätt ingredienser nästa gång, haha! #veganförenstund #macandcheese #spagetti