Jag fick i läxa av kuratorn att läsa en text. Den handlar om folk med perfektionism som livsstil eller vad de nu kallar det. Jag glömmer numera saker så fort jag inte har dem framför mig känns det som. Jag kallar det i alla fall sedan tidigare för duktig-flicka-syndrom. Och ja, det blev ju tydligare varför jag alltid vill prestera och inför poängsystem på allt från att vika tvätt till att gå ut och gå.

Men jaha? Vad ska jag göra av den här informationen då? Jag blir typ arg eller frustrerad. Antagligen båda.

Jag visste redan ATT jag fungerar såhär. Vad ska det tjäna till med VARFÖR? Jag får ju själv ta ansvar för vem jag är och även om det är på grund av den och den orsaken så kan jag ju inte bara “jo, det är pga detta” och sedan luta mig tillbaka. Det spelar väl ingen roll om det är pga saker som hände i min uppväxt. Jag kan ju inte göra om uppväxten. Den är ju där. Punkt.

Jag vill veta vad jag ska göra för att må bra. Hur ska jag sluta vara såhär trött hela tiden? Jovisst skulle jag vilja vara bäst på allt jag gör och sluta må dåligt över att jag inte orkar städa, men det bästa vore ju om jag faktiskt orkade städa mer än att diska och tvätta ibland. Och det vore bra om jag orkade tänka efter jobbet istället för att må illa av trötthet medan jag försökte hämta på förskolan eller handla.

Hur ska jag göra DET?

Jag har redan gått ner i tid, så jag upplever inte att det finns för lite tid längre. Men jag sover fortfarande dåligt och jag gör fortfarande för lite hemma.

Och jag har fortfarande ångest. Ibland bara sådär allmän ångest utan någon egentlig fokus och ibland över hur dåligt jag sköter saker.

Inte ens att åka till stallet varje vecka klarar jag. Eller ens ta tio minuters promenad varje dag. Hur svårt ska det vara? Men jag sitter bara inne och har ont bakom ögonen senaste veckorna. Jag har promenerat ibland, men absolut inte varje dag.

Och enligt den här jävla texten så kommer det bara fortsätta kännas såhär. Vad är det för jävla mening med att ens försöka? Jag är så less på att inte komma någon vart. Jag ger upp typ sju gånger om dagen, men det hjälper ju inte det heller.

Jag har varit dålig på att göra de där avslappningsövningarna, ska jag införa poäng för dem så att jag faktiskt gör dem eller är det för kontraproduktivt? För jag vet att det skulle vara dåligt att införa prestation på dem, men är det värt det?