Jag fick höra att det här inte gick att läsa där jag hade postat det på facebook, så för att undvika vidare problem så kommer det upp här också. Jo jag länkade alltså till den här texten, där Telia gnäller om att deras kunder ÄLSKAR att de bryter mot nätneutraliteten och tillhandahåller fri surf mot vissa utvalda tjänster. Och att det nu är så himla synd om både dem och deras kunder för att de nu inte längre kan låta folk prata så mycket de vill över just Facebook och Twitter längre (men inte om man hellre pratar över G+ eller någon mindre känd konkurrent). Till det hade jag följande att säga:

Nej Telia Sverige, alla era kunder älskar inte att ni har brutit mot nätneutraliteten. Men ni hade inget vettigt alternativ för oss. Om ni på riktigt vill tillhandahålla fri surf på samma sätt som fri trafik i telenätet, tillhandahåll då fri internettrafik. DET skulle jag älska, och då skulle en konkurrent till facebook inte hindras av att kunderna inte kan surfa lika fritt till den tjänsten. Enkelt, va?