Alla pratar tyska med oss. Vi förstår men föredrar att svara på engelska. Men Deutch ist nicht zehr gut, liksom. Det är annars skitmycket tyskar här, och hur skiljer sig en tysk från en svensk i utseende? Egentligen?

Jag har just varit och lagt ut våra handdukar vid poolen och paxat solstolar på det viset. Som nån värsta tysk. Inte underligt att de hälsar på tyska åt oss då.

Igår hyrde vi en bil. Det var billigt ända tills de sålde på oss alla försäkringar och tillägg. Nu har vi bil tills på söndag.

Igår for vi iväg utmed kusten och badade i havet i grannbyn. Sedan åt vi glass på BK.

wpid-photogrid_1435239724811.jpg

Men jag var hyfsat nervös då, för vi parkerade på en grusplätt där en man ihärdigt vinkade oss till rätt plats och sedan berättade att det var gratis att parkera “no ticket”. Sedan följde en lång harang på spanska som innehöll “bandidos”. Vi tror att hänga påstod att han vaktade mot banditer mot att vi gav honom pengar. Jag visste inte hur man beter sig så vi gick bara. Och sedan blev jag orolig för alla de där banditerna.

Havet är salt här, kan jag i alla fall meddela. Och trevligt att simma i. Någon dag ska jag försöka bada i havet här i Cala Millor också. Och inte bara i poolen. 🙂

När vi hämtat bilen, som var hel och alldeles inte rånad, åkte vi till ett slott. Castillo Capdepera hette det och enligt informationen hade det funnits där sedan förhistoriska tider. Lite oklart hur de visste det, och varför den första byggnaden som ställts upp där måste vara muslimsk eftersom den hade en kvadratisk bas? Ingen annan som skulle kunna fått för sig att bygga en fyrkant med lika långa sidor runtom? Kanske inte. Jag vet för lite om sådant. Antagligen stämmer det hursomhelst eftersom de hade fastslagit att byggnaden uppfördes under en tid du området var väldigt muslimskt.

Det var hursomhelst spännande att ta sig upp där. Och brant. Och smalt. Och man undrade ofta om man körde på en gångväg innan man plötsligt fick syn på parkerade bilar. Jag kan stå bredvid, tänkte jag och svängde upp. Bilen orkade uppför den nästan lodräta backen. Och så var det en port där. Ok. Backa. Starta i lodrät backe… Hjälp, liksom! Tur jag kom på att man kan starta på handbromsen!

wpid-photogrid_1435256617524.jpg

Sedan var vi hungriga och åkte hem till hotellet. Och så skulle vi skaffa middag igen. Utbudet här är verkligen skittrist på den punkten. Det är bara turistfällor, typ. Vi gick och frågade på en plats om vi kunde äta och de visste inte om köket var öppet, men tyckte vi kunde sätta oss så skulle någon komma. När vi hade väntat över 20 minuter och inte fått en meny gick vi till den grekiska restaurangen. Bara för att jag inte skuttar av lycka över att restaurangen bredvid har svensk meny bredvid den engelska och den tyska. Och typ tusen rätter att välja mellan.

Det blev findrinkar vid poolen efter. Och så skulle vi se filmen vi försökte se i förrgår men somnade. Vi somnade igen. Haha, man har visst inte tid med sådant här!
image