Det har blivit nytt år. Nu för tiden ramlar ju inte direkt festinbjudningarna in. Mest antagligen för att alla vet att vi har en liten, och det bästa datumet att skaffa barnvakt kanske inte är när precis alla vill uppmärksamma ett nytt år. Det är dessutom väldigt mysigt att ha henne med på nyår.

Denna gång bestämde vi oss i sista stund för att åka hem och fira nyår. Jag hade hemlängtan och nyårsångest, eller något.

Det blev en mycket mysig tillställning. Vi bestämde maten först och kände väl att det vore kul att dela den med några vi tyckte om. Det blev Kirsi och Feffe som fick äran att dela vår nyårs-middag med oss!

Meny

Förrätt: avokadosoppa med räkor och svart rom i glas
Varmrätt: Fläskfilé stekt i ugn med svamp- och baconsås och potatisgratäng
Efterrätt: Bourbonvaniljglass med bärsås samt nougatsås

Det hela lagades av Yosh och blev mycket uppskattat.

image

Därefter tittade vi som brukligt är på “Grevinnan och betjänten” och jag blev helt enligt traditionen besviken eftersom det inte alls är roligt. Som vanligt.

Kirsi skulle vara ensam med universum på tolvslaget, något jag tyckte lät så spännande att jag bara höll med om att hon skulle åka innan spektaklet började. Hon har nu bloggat om det här! Feffe hade beredskap och/eller var trött eller hur det nu var. Han försvann medan jag stod och okynnesbubblade med Kirsi på parkeringen.

Och så var det bara familjen kvar. Tänk, det gör liksom ingenting om “alla” åker hem, man har ju familjen att dela allt med ändå!

Min kamera hade uppenbarat ett fyrverkeri-läge för mig tidigare, så jag tänkte att nu ska man ju testa det! Jag är väldigt nöjd med resultatet. Det blev många bilder som det så att säga inte blev något av, men när man klistrade ihop de som det faktiskt blev något av så blev det såhär bra:
image

Så nu är det nytt år. 2014 var bra. Familjen flyttade ihop i en trevlig lägenhet, Idun fyllde ett och vi semestrade i Hölö. Ja, just det! Det gjorde vi ju för att vi hade köpt en bil utöver lägenheten och hade INGA pengar! Men vad ska man med pengar till? Eh, ja de är rätt bra, därför är det bra att jag under 2014 blev utvecklare på Loopia och därmed fick lite högre lön!

Vi var däremot rätt sjuka. Vi var förkylda och tråkiga på semestern och det släppte typ aldrig. Yosh fick till slut lunginflammation och det var en massa elände. Men nu är vi friska! Jag hoppas det håller i sig. Idun ska tillbaka till dagis nu, ju.

2015 kommer Idun fylla 2 och sedan vet jag inte så noga just nu. Det är lika bra. Mer spännande så!