Giftiga små frön

Tänk vad saker man inte vet. I en liten ruta bakpå linfrö-förpackningen står det att man inte ska äta mer än 1-2 matskedar om dagen. Jag som strött rikligt med frön på filen ett bra tag, särskilt efter att jag blev gravid och magen började med vissa konster!

Efter att ha läst hos livsmedelsverket är man ju inte sugen på att äta linfrö alls mer (utom i bröd)!

Sara tipsade om psylliumfrön istället, och lite googling säger mig att de verkar göra precis det jag ville åstadkomma, utan cyanid och annat. Jag hittar bara lovord om ”loppfröna” när jag söker!

Det får bli det på filen istället hädanefter.

Flattr this!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.