Bra dag igen. Jag blev peppad av Sara att ta itu med ett och annat. Så jag ringde familjerätten och bokade tid med dem. Det gick fort och lätt. När man har alla uppgifter och vet hur man vill göra är de tydligen lätta att ha att göra med.

Sedan ringde jag CSN. De var lite mer tjorviga. Mina lån kan slås ihop, men det går bara att göra vid årsskifte. Så jag skulle alltså kommit på innan november 2012 att jag ville göra det för att få lägre återbetalning än runt 2000 per månad under föräldraledigheten, som ju börjar runt maj 2013. Det är ju ett halvår i förväg! Tror de jag har sådan koll? Jag blev helt trött. Sedan ville han veta hur låg inkomst jag planerade att ha under 2013. Ja, jag kan ju ta ut färre dagar med ersättning om de ger fan i att kräva så mycket pengar av mig! Det blir ju värsta cirkelmatematiken. Jag måste räkna på det för att kunna bestämma det. Han skulle skicka hem papprena till mig i alla fall.

Jag fick lite lust att bara ge dem 25000 kr rakt av. Så slipper jag gamla lånet helt. Men då blir jag 25000 kronor fattigare på en gång, ju. Jag vet inte om det är smart.

Jag blev helt slut av dessa samtal och sov en timme.

Sara hade lite elever att ta hand om, så jag tog tag i lite kod som var äckligt mycket uppskjuten. Och som jag mått dåligt för att jag inte klarat av att skiva. Nu är den skriven. 3 timmar tog det. Hade nog inte klarat det hemma på grund av psykologiska blockeringar, och absolut inte på jobbet. Fast nu i nya lokalerna… Det kanske går att gå undan där på något sätt. Eller så släpper blockeringen nu. Man kan ju hoppas! Jag har ju faktiskt kodat där efter arbetstid. Så…

Mats hälsade på till maten. Skumt att se honom igen, det var ju evigheter sedan!

Massa trevligt fika blev det i alla fall. Nu är jag helt slut igen. Man orkar inte mycket när man är gravid. Ibland känner jag mig som värsta latmasken som bara vill ligga ner och sova hela tiden… Skönt att Sara förstår!

image