Gravidmage 28+1Ibland är det helt jobbigt att vara gravid, och ibland tänker jag på att eeeh, vad klagar jag över? Lite trötthet och att man inte kan gå långt utan att få ont? Jag mår ju bra, typ.

Jag läser ju hur en del har det i gruppen på facebook, och det verkar inte som någon dans på rosor. Kanske är det bra för mig att jag bor ensam och inte har någon som kräver att jag är vaken eller gör saker… När jag är trött sover jag, och när jag har lust gör jag saker. Det är inte så komplicerat.

Jag hade lite “mensvärk” förra veckan som inte ville ge med sig, men det krampade ju liksom inte. Kusin Camilla fick mig ändå att ringa förlossningen så att jag blev lugnad av en snäll barnmorska och kunde ta en alvedon och sova. Jag skulle ta två, sa hon, men jag brukar aldrig ta två. Jag är ju van vid ipren, dessutom. Där kör jag 400 mg och tar alltid bara en. I det här fallet var nog inte mängden alvedon noga i alla fall.

Nu växer ungen så det knakar, och då är det tydligen inte konstigt om man får ont lite här och var. Skönt att jag kan sitta och ta det lugnt på jobbet medan jag jobbar! Borde skaffa någon form av fotpall dit, för de har ju hängt upp datorn under bordet, så jag kan inte lägga fötterna på den längre! Det blir nog mindre damm i den nu…

Jag var hos barnmorskan idag, och hon föreslog stödstrumpor. Hon har nog föreslagit det innan också, men jag har inte lyssnat. Det ska vara bra så man inte samlar så mycket vatten i fötterna. Jag kan inte påstå att jag tycker att jag samlat på mig vatten någonstans förutom mitt på, i den där utbuktningen på magen… 🙂 Jag kanske inte har det heller, eller så känner jag inte det.

Men jag är rätt törstig nu för tiden. Dricker massor, och kissar massor. Jag tror jag bara spolar igenom hela systemet. Varm är jag också. Jag som brukar vara så frusen går ofta runt i linne för det är för varmt att ha på sig en varm hoodie.

Nej usch, vad jag nyser. Tror jag är mini-förkyld!

Btw så är jag i vecka 29 nu. 28+1, som man säger, det vill säga 28 hela veckor och en dag sedan jag hade första dagen på sista mensen. Knasigt att man räknar därifrån egentligen, men there you have it.