Den här helgen har det hänt så mycket så jag undrar om jag verkligen bara haft ledigt två dagar!

Det började med att Sanna och Raffe bjöd in till Battlestar Galactica-spel på fredagen. Jag hade ingen aning om det ens skulle vara möjligt att orka. Jag sover ju i snitt 11 timmar per natt och är ändå trött… Men till sist bestämde jag mig för att det var värt det. Och man kan ju sova på tåget. Och går det inte så finns det ju mjuka ställen att dö på hemma hos Sanna. Dessutom skulle Jonas dit, och jag ville träffa honom.

Jag orkade mer än jag trodde! Sanna bjöd på underbart god mat och kakor och diverse, så blodsockret riskerade aldrig något fall. Och spelet var ju roligt som vanligt. Jag var cylon. Vad annars. Cylons dödade människorna. Hehe… 🙂

Vi körde lite ovanligt med 7 spelare och 3 cylons. Det kan ha varit balanserat åt cylonernas fördel, men jag är inte så bra på att förstöra obemärkt, så det blir oftast att jag inte förstör alls, så det kan ha vägt upp. Men jag fick i alla fall till min once-per-game med Helo, som jag spelade. Valde att Emil skulle välja att sänka bränsle- och populationssnurran istället för de andra två. Det var najs. Sedan kunde jag “avslöja” mig. Vid det laget var jag så trött så att ljugandet om att jag skulle vara människa gick inte alls längre, så de andra hade kastat mig i briggen. Nåja, min reveal-förmåga var ändå inte speciellt bra.

Jag åkte hem till Jonas och Emil och på lördagen gick jag och Jonas på the Hobbit. Det var ungefär allt jag orkade med eftersom det blev rejält sent på fredagen, och inte somnade vi direkt när vi kom hem heller. Jag och Jonas låg och pratade om allt möjligt istället för att sova… 🙂

The Hobbit var lite bättre andra gången eftersom jag inte behövde kämpa för att hålla mig vaken den här gången. Jag var lite orolig för det med tanke på hur sent det hade blivit, så jag köpte massa godis så att jag skulle kunna motverka eventuell sömnighet med socker. Det gick bra. Jag förstår inte folk som gnäller på längden på filmen. Vaddå lång? Man är ju konstant underhållen och tänker inte på att tiden flyger iväg! Riktigt bra gjord är den också, som man kan vänta sig.

Men jag längtar ändå tills jag har köpt filmen och kan se den i 2D. Jag och 3D kommer inte alls överens. Det är mest ett irriterande störningsmoment att få det att funka.

helgpromenad med JonasPå söndagen tog vi vår sedvanliga söndagspromenad och tittade på Voyager innan jag åkte hem. Det var fantastiskt väder ute, och jag ville ta kort på allt snyggt. När man tar kort måste man akta sig så att man inte upplever hela verkligheten genom kameran eller för någon annans skull. “Bara du inte delar varenda bild sen”, sa Jonas. “Folk tror att jag vill se att de sett en blomma ute, men det är inte så intressant för mig”

Han är klok. Blommor är till för att tittas på, inte ta kort på. Men ibland vill man i alla fall ta kort för sin egen skull…

Nåja, till slut åkte jag hem till Västerås, nöjd med helgen. Då ringde telefonen och så slutade helgen på ett oväntat och väldigt trevligt sätt! Tänka sig. 🙂

Veckan har inte varit lika bra eftersom jag blev helt slut efter helgens strapatser, så jag är tillbaka i jobba-äta-somna-vakna-internetta-sova-jobba. Imorrn ska Kirsi komma hit och hämta borren som jag inte använt till att sätta upp min hallspegel. Jag får nog klistra upp den, för jag vågar ju inte göra hål i väggen…

Förresten kanske inte Kirsi kan komma in med all bråte jag rivit fram i hallen. Jag skulle ju bara ordna upp mitt förråd… 😛