Hur man nu ska räkna

20121226 - MagbildDet efterfrågades en magbild, så jag la ut den till vänster på fejsboken. 22+0, skrev jag, eftersom bilden togs igår morse och det hade gått just 22 veckor och 0 dagar då. Det betyder att man går in i vecka 23. Alla som använder någon form av gravid-app vet detta. Pojkarna på jobbet vet det tydligen inte. Och inte kassörskan de frågade om det heller. Äsch då.

Ja, jag tycker ju att det är smart att säga att det har gått 22 veckor när det har gjort det. Men sist jag bara skrev på DET viset så blev jag ju tillrättavisad på fejjan. För att undvika långa diskussioner skrev jag alltså 22+0… som om det hjälpte… *suck* 🙂

Jaja, jag måste säga att såhär långt är det inte mycket som är som jag trodde det skulle vara. det mesta av min mage är fett och tarmar. Någonstans därinne finns en miniperson som gör sig påmind ibland. Jag hade ju fått för mig att HELA magarna på gravida kvinnor bestod av fostervatten och bebis… nästintill.

Sen så undrar jag fortfarande när jag ska bli sugen på konstiga saker. Jag vill bara äta det jag alltid äter. Trist? Eller bevis på att jag äter allsidigt?

Jag har ju blitt inbjuden till en gravid-grupp på facebook full med kvinnor som ska föda i april också. Jag är nu less på att läsa om idiotiska karlar. Det är ju så att man blir glad att man inte bor med en som man får läsa att de beter sig! Och runt mig har många problem med sina relationer. Jag mår dåligt av det. Jag vill fixa, men jag kan inte. Jag har ingen makt över det.

Det är lite så att man tappar tron på förhållanden som fungerar. Finns de? Ja, min mor och syster har ju förstås varsin karl som verkar passa dem utmärkt, och pappa har det ju bra med sin fru också… Och min kusin har en underbar karl också, ju.

Men ändå, det verkar så svårt att hitta just den där som inte retar gallfeber på en och som inte lämnar en. Jag har ju bara hittat såna som jag antingen inte kunnat stå ut med i längden eller som inte kunnat stå ut med mig. Eller så har det varit andra bekymmer. Eller den där jävla kärleken som inte går att lita på. Rätt som det är en dag så vaknar man bara och inte har den längre och vill inte att han tar i en längre. Och det verkar inte gå att förutse när det ska ske heller. Jävla skit, säger jag. Och jag vet inte om det är jobbigast att vara den som tappar känslan eller den som står ensam kvar med alla känslor sen.

Pfwah. Jag trodde alltid att jag skulle vara i princip gift när jag väl skulle bli mamma. Men nu blev det inte så. Och jag kan inte bestämma mig för om det är väldigt bra eller väldigt dåligt…

Flattr this!

6 reaktioner till “Hur man nu ska räkna”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Ha ha haaa, lilla gumman <3 jag gick 40 veckor utan att vara sugen på en massa konstiga saker som folk snacka om.
  Magen växer mest i slutet så tro mig du hinner till och med tröttna på den =)

  Gällande räknandet på veckor så anser jag att du nu är i v.23 😀

  Och förhållanden är bara skit enligt mig och jag skulle inte ha klarat av att ha en karl i mitt hem under graviditeten och absolut inte nu efteråt 😀

  Kram påre

  1. Tack, för din supergulliga kommentar! Den fick mig att le! <3

   Haha, nej just under graviditeten med spontangråt och enorm trötthet känns det inte lockande att underhålla ett förhållande på heltid… Iofs har jag mått hyfsat nu på sistone, men jag vaknade just från tuppluren efter jobbet… Dygnen blir så konstiga! 🙂

   1. Ha ha, jo du vänta bara tills du är i sista veckorna så är du vaken om nätterna och dagarna.

    Du kommer att gråta efter du fött också för allt och inget tro mig 😀

 3. När jag var gravid så sa jag att jag var i vecka 22 när det var 22+whatever. Det står ju 22 i början, hur kan det då vara något annat än vecka 22? Men som sagt, det är tydligen fel och inget annat än förvirrande. Precis likadant som Izzard säger om sekler, the 19th century should be the 1900’s… eller vilket sekel han nu talar om.

  Det är inte alls säkert att man får ett väldigt sug efter något. Kanske kommer det, kanske inte. Men hur är det med dina morötter? Kan vara graviditetsrelaterat. 🙂

  Och ja, ytterst på magen finns tjockisarna. 😉

 4. Alltså egentligen är det logiskt. Det är bara det att folk inte fattar när jag säger 22 veckor, att det är samma som 23:e veckan. Så jag skriver 22+2 (som det är idag) så blir det mer precist och mindre förvirrande på en gång! =) (oftast)

  Jo, jag tänkte på morötterna, men om jag inte minns fel hade jag samma sug efter grönsaker förra året med vid den här tiden. Efter all fet mat och lax vill man helt enkelt ha det…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.