Idag har jag och mamma varit i Södertälje och handlat de sista julklapparna.

En hel av mina sillburkar gick åt till frukosten, så jag tar det som ett gott betyg.

Sedan handlade vi bröd på bageriet i Järna som har världens minsta butik, men även farligt gott bröd! Vi åt just nybakt vörtbröd, och man ville liksom aldrig sluta. Det var en vilja av stål som gjorde att vi lyckades… Nätt och jämnt.

Sedan bakades det julegodisar. Jag missade att läsa hela mitt recept innan jag började. Jag menar jag läste ju hela då, men inte varenda rad… Och inte VARENDA punkt! Så jag blev lite förvånad när jag plötsligt hittade nya rader. Och nya punkter. De första gångerna som jag läste fanns det tex inte någon första punkt. Receptet började helt enkelt med punkt två, och det är väl inget konstigt med det? Alla vet att man inte läser det första i en artikel. Det är liksom bara en ingress som ska få en att bli intresserad av resten. Det är just resten som är intressant. Eller hur? Just det. Det förvirrade mig dock att läsa om att jag skulle använda “formen”. Vilken form? Jag tänkte att det ger sig. Det gjorde det inte förrän jag hittade den där första punkten.

Mamma tillverkade en form av smörpapper enligt angivna specifikationer. 10×22 cm skulle det vara. Viktigt. Så att det blir 220 kvadratcentimeter, förklarade jag hjälpsamt. Jag fick aldrig någon bekräftelse på att det verkligen hjälpte. Men jag menade ju att det inte var så noga med måtten på kanterna så länge arean blev rätt! 11×20 eller 40×5,5 hade till exempel också varit helt ok! 2×110 cm hade nog blivit jobbigt just vid upphällandet av smeten, men jag är inte den som är den! Jag hade nog löst det.

Sedan hittade jag en helt ny rad. Jag var i färd med att egenhändigt bestämma att skapelsen behövde stelna en liten stund innan nästa lager påbörjades. Då uppenbarade sig plötsligt raden “låt stelna i 12 timmar”. Hm. Tillagningstiden ökade just lite… Det var bra, för då hann vi äta de urgoda mackorna!

Snart kommer syrran! Utan katt. Jag vill ha katt. TVÅ i mammagruppen på fejsbook skaffar katt nu. Jag vill haaa! Men det är ju inte riktigt läge nu. Får nog vänta ett tag…

Nu finns det Ruzzle-rundor att spela. Tjipp!

image

image

image

image

image