Det vara ju blidväder häromdagen! Typ plusgrader och ingen snö. Och så bara plötsligt blev det vinter!

Jag måste säga att jag inte är säker på att termometern visar rätt. Den påstår att det bara är -16. Det är ju ingenting! Känns som -25 åtminstone.

Och snart växer jag ju ur min varma jacka också! Hur ska det gå? Mamma kanske hade en större som jag kan ha. Får prova den! För jag har en annan jacka, men den var minsann helt värdelös på att ge mig värme, vilket ju är dess huvudsakliga uppgift.

Krångel krångel. Inte vill jag cykla heller, för det är möjligen halt och livsfarligt. Och så går bussen hem till mig minuten INNAN jag kommer till busshållsplatsen! Vad är det för sätt?

Förkyld är jag också och nyser hela tiden. Elände!

Men det är ju mysigt att komma in, och det är ju fint med all snö. Fint att vi har ordentlig vinter inför jul. Man hoppas ju att det håller i sig. Man vänjer sig ju vid kylan. Tror jag. Det har vi väl gjort alla andra år?

Jag har världens bästa mössa i alla fall, så huvudet fryser jag minsann inte om. Men jag måste köpa skor, märkte jag. Eller ska jag se det som att jag har en ursäkt så att jag FÅR köpa skor? =)