Som bekant blev min telefon blöt och trasig för lite sedan. Som ersättare köpte jag en Nokia 101 på Netonet.

Jag måste säga att jag är mycket mer nöjd med den än jag trodde jag skulle vara. Det är både frustrerande och skönt att inte kunna läsa twitter och hela internet på den. Att behöver traska till datorn först efter intressanta diskussioner med kollegor och slå upp saker för att se om resonemangen håller.

Den har Sudoku, vilket håller mig sysselsatt när jag har tråkigt. Eller frustrerar mig. Sudoku är svårt.

Den har radio, vilket gör att jag kan hålla mig mer uppdaterad, faktiskt. Att läsa på twitter om vem som klivit i en vattenpöl på vägen till affärn gör en ju inte direkt allmänbildad. På radio tar de faktiskt upp saker som har nyhetsvärde. Faktiskt. Vem hade kunnat tro det?

I och för sig pratar de ofta om saker som hänt på Twitter, men eftersom jag läser i mina snäva flöden mest, och bara ögonblickstittar på det allmänna flödet ett par gånger om dagen, så brukar jag missa stora saker som att IKEA returserade bort alla kvinnor i katalogen som skulle skickas ut i Saudiarabien. På radion var det omöjligt att missa.

Visst, inte lika fritt, men de påverkades ju av Twitter, så då kan jag potentiellt påverka radio också. Eller?

Batteritiden är hyfsad. Jag har radion på jämt, även fast jag inte har hörlurarna i jämt. Det är lite bökigt att stänga av och så eftersom det inte finns någon alt-tab-aktig funktion, så då är det lättare att alltid har den på. Man kan spela och allt medan radion är på.

Det finns mp3-spelare också, men bläddringen är så dålig, så jag använder det inte så mycket, även fast mitt minneskort från Tailor (16GB microSD) sitter i .

Utöver allt det där så kan man ha två sim-kort i telefonen om man vill. Jag har ingen aning om varför det skulle vara bra, men det går i alla fall.

Allt som allt måste jag säga att det är en funktionabel liten telefon som gör det den ska, och lite till. Helt klart prisvärd för 290 kronor!