Nej, jag menar inte den där det finns roliga citat.

Häromveckan frågades det på rasten på jobbet vad man skulle göra om man en hel dag inte kunde misslyckas med någonting. De flesta började lite försiktigt med att vinna saker och så där. Jag själv började med att jag skulle försöka skriva klart alla mina projekt till perfektion genom att slå med knytnäven på ett tangentbord, det kan ju inte vara fel. Sen tänkte jag att jag har ju hela dagen kvar på mig då, så romanen skulle skrivas klart på samma sätt. Men sedan skulle jag ju kunna… just det. Uppfinna sätt att ta sig till andra solsystem, eller varför inte andra galaxer. Sedan kolonisera lite planeter här och var. Sedan skulle jag nog vara rätt så nöjd med dagen. Jag menar, mänskligheten behöver det om vi ska kunna överleva vår sol, och det borde vi nog försöka göra, tycker jag.

Tydligen var rätt svar att försöka misslyckas och på så sätt skapa en paradox. Ha! Boring!

Och det finns tydligen andra som ägnar sig åt att fundera på hur min plan kan sättas i verket.

Här är en artikel om att man har kommit på att man kanske kan skapa en riktig warp drive. Inte riktigt som i Star Trek, men det känns som att hela artikeln tänker i den lådan, så det är svårt att komma ifrån tanken.

“There is hope,” Harold “Sonny” White of NASA’s Johnson Space Center said Friday (Sept. 14) at the 100 Year Starship Symposium, a meeting to discuss the challenges of interstellar spaceflight.

Det verkar dock inte alldeles oproblematiskt;

The bubble itself, containing the warpship, “drives the spacecraft forwards at arbitrarily high speeds,” said Obousy. This means the warpship can travel faster than the speed of light.

To initiate the warp drive, however, vast amounts of energy would be required. Also, there will be some practical issues to overcome, such as preventing the creation of artificial black holes, as well as catastrophic warp bubble collapse when the power is switched off.

Haha.

Tur att det finns de som är smarta. Jag är trött och behövde tänka länge på varför det fotbollsformade skeppet inte var ett klot. Jaha, AMERIKANSK fotboll! Säg det då.

Nu ska jag stänga av Amanda Palmer och sätta på te samt Warehouse 13. Säsong 4 avsnitt 6 ska jag se. Snart tar de slut och jag måste vänta på nästa. Jag som tänkte att jag hittat en serie med massor av avsnitt. Men jag gillar’t mer och mer! Även fast jag knappt (fortfarande) ser nån skillnad på Booth från Bones och Pete. Jaja, jag gillar ju Booth. Men de har nördiga Claudia också! Hon är snygg! Och hon är kär i en skitsnygg annan nörd. Hoppas han hittar tillbaka till serien snart, för han var yummy!