Jag googlade lite innan jag gav mig ut och sprang ikväll eftersom jag gärna vill förlänga spåret jag springer på så att jag får mig en 5-kilometersrunda (huvva, jag springer inte 5 kilometer heller, är du inte klok?) och hittade denna roliga text;

Rocklundaspåren. Elljusspår med längder på 1.25km, 2km, 2.5km, 3km, 5km och10km samt motionsspår på 15km. Det finns även en liten genväg på den övre 15km rundan som är på ca 1.3km. Så om man har fortsatt in på 15km rundan men känner att det kanske blir för långt så kan man ta till höger direkt efter 7km-skylten (uppför en liten backe) och efter ca 100m är man framme vid spåret igen. Rundan blir då totalt 11.3km. På en del kartor påstås den vara 12.5, men glöm det.

5km spåret är extremt backigt och påminner mest om en bergochdalbana. Inte nog med att det är många backar, flera av dem är långa också. Den övre delen på milspåret är flackare och känns närmast avkopplande efter de inledande backarna. Precis innan ni passerar cykelstigen till Rönnby kommer ni att se en jättelik stenhög som ligger ca 100m in, på vänster sida om spåret. Det är lämningarna efter en fornborg. Kul klättring om ni känner att ni har för mycket överskottsenergi.

Den övre delen av 15km spåret är smalare och ganska flack. Det är ett mycket fint spår som verkar användas alldeles för lite. Det är konstigt med tanke på att de övre delarna av Rocklundaspåren är så lättillgängliga. Man kan starta från flera ställen som t.ex. Norrleden eller cykelstigen mellan Önsta fritidspark och Åshagen.

Gillar man att springa med mycket folk omkring sig skall man gå dit på en onsdag vid 18.30 tiden, för då går ABB-joggen där. Den håller på från Maj till mitten på September med avbrott under semestern och några gånger vid närliggande helger.

Banriktningen är medurs och det är bara att följa påbudet om du inte hittar i skogen, eftersom alla märkningar förutsätter att du kommer från “rätt” håll. Det är även mycket folk i spåret så du har goda chanser att få höra gliringar från besserwissrar om du vill ha omväxling med ett vänstervarv. Möjligheter till ombyte och dusch finns i Rocklundahallen.

Det finns även en mountainbikebana i Rocklundaskogen som är klart värd att prova. Det är ett roligt sätt att bli trött på. Ta med lite plåster om det är första gången, för man kan lätt ramla och skrubba sig lite. Det kan även vara en god idé att ta med en kompis, som kan bära hem din cykel, om du bryter något ben.

Jag gillade slutklämmen där, men anar jag inte en viss bitterhet? Texten förklarar i och för sig varför jag verkade vara den enda som sprang motsols… men om någon gnällde så hörde jag inte för jag hade hörlurar. 🙂

Här är några bittra zombies som dessutom är nazister. Bilden är från den norska filmen “Död snö” som är… i en klass för sig själv får man säga. Jag hämtade bilden här, där du även kan kolla om du är en zombie (även om jag skulle säga att tecken nummer ett är att man inte sitter och läser på internet)

Bitter är även min högerhöft som inte alls gillade mitt sätt att leta mig fram i okänd skog jagad av zombiesar. Jag har funderat på om man borde stretcha annorlunda än jag gjort, och min höft sa idag att “ja, det borde du gjort”. Jag hittade några övningar här… Inte vet jag om de är bra, testade ettan först eftersom jag inte såg att det fanns fler på telefonen (låg på golvet just då och orkade inte ta mig till datorn). Efter att ha kört nån kontors-stol-variant på fyran känns det bättre, men det är nog total vilodag imorrn.

Hela min kropp (utom höften då) skriker “Neeeej!!!” när jag säger vilodag. Mysko. Jag brukade minsann vara skitbra på att sitta still. Nu är det som att nån liten röst frågar hur många calorier jag bränt idag då, och om man inte skulle ta och hoppa omkring lite i största allmänhet. Jag skulle vilja tala om för den där rösten att om det nu är tvunget att anstränga sig kan hon ju se till att nån städar här, men hon lyssnar visst inte på det örat. Det är nånting om att röra sig fort fort och bli svettig och få trevliga ämnen i kroppen efteråt. Ni vet såna där som gör att man sover effektivt. För mycket sover man inte. Nej då. Man sover till klockan fem ungefär. Sen är det dags att gå upp. Håhåjaja…