Jag kom just hem från stallet. Det var varmt där. Det har varit varmt hela dagen, men det hela kulminerade liksom under ridlektionen. Jag höll på att dö! Eller ok, kanske inte dö, men i alla fall svimma.

Vi hoppade, och red mot slutet i en åtta över fyra hinder. Min pålle var en himla go en. Mozart heter han. Men antingen var han lika överhettad som jag, eller så var det himla jobbigt att springa när han precis ätit, precis som jag. Hur som helst gick det inte alltid fort framåt, och jag orkade knappt hålla igång under uppvärmningen.

Sen är det ju det här med olika galopp. För oinvigda kan jag berätta att hästar kan galoppera på två olika sätt, helst. De kan sätta höger eller vänster fot framför den andra i varje språng. Då blir det höger eller vänster galopp. Det är önskvärt att ha höger galopp i höger varv, alltså spår som kröker av åt höger. I normala fall brukar jag inte känna SÅ tydligt när det är fel, men ikväll hade jag typ alltid fel när jag kom från högerkrökt spår till vänsterkrökt spår (som man ofta gör i en åtta).

Det kändes allmänt jättefel och om det inte var för att hästen var så bra på att hoppa så hade det inte gått alls. En gång hade han kommit på att han skulle byta, och i alla fall bytt galopp med frambenen. Korsgalopp kallas det. Himla bra…

Det var som sagt extra varmt i ridhuset idag. Det har varit varmt och fuktigt hela dagen, utom det här regnet som kyler ner en på ett blött och obehagligt sätt. Och utom luftkonditioneringen på jobbet som blåser typ skitkall luft på en hela dagarna. Nyss höll jag på att förgås av värmeslag och tillverkade gurk-vatten.

Det är lätt och gott. Man tar bara vatten och gurka. Klart. Eller det ska helst dra lite, men vem har tid med det?

Apropå bilder på grönsaker gav mig Noom i uppdrag att ta kort på grönsaker idag. Sedan föreslog den att jag skulle ha dem som bakgrund på telefonen för att motivera mig att äta mer av dem, men där har jag ju Daenerys Stormborn! På lås-skärmen alltså. På den riktiga bakgrunden har jag ett roligt bakgrundsgrejs som simulerar små celler som äter mat man kan plutta dit med fingret. Mycket användbart.

Här är i alla fall bilder på nyttigheter som jag lyckats äta av och ta kort på idag. Ok, jag vet inte om Basilika räknas riktigt, men det är ju grönt i alla fall.