Min nya fiende

Eftersom jag inte trodde på det besked om min vikt jag fick i helgen gick jag igår och köpte mig en egen våg. Det fanns bara elektroniska på Claes Ohlsson. Kanske hade det funnits mekaniska, men de var slut i så fall. En av de apparater jag hade att välja på lovade att byta färg med min BMI.

Jag vill inte ha sånt krafs! Ju fler fancy funktioner det finns, ju mer är det som kan gå sönder.

Apropå sönder så fungerar inte min nya våg i mitt badrum, för enligt instruktionerna måste man hålla den borta från allt vad vattenstänk heter. När jag duschar riskerar allt att bli blött, så vågen bor nu i mitt vardagsrum.

Så, fast vågen inte fått de 24 timmar den enligt instruktionerna behöver för att acklimatisera sig till mitt hem, så vägde jag mig nyss. Utan kläder och innan frukost.

Den här vågen visar ju lika fel den!

Überdarling prov-vägde sig också. Den visade fel för honom också. Så tung kan han inte vara!

Vi kan bara dra en enda slutsats av detta, eftersom alla vågar (eller minst två i alla fall) visar fel; gravitationen har ökat. Jag gissar på att någon diskret meteor har landat i någon otillgänglig djungel någonstans och ökat planetens massa på sådant sätt att vi nu dras mot jorden med något större effektivitet. Ett kilo är ju som bekant inget ordentligt mått på massa om man inte kan mäta det på annat sätt än att testa hur väl det dras mot en stor materiemassa (som jorden till exempel). Jovisst, ett kilo i tyngdlöshet är fortfarande ett kilo, men en våg kommer ju säga att man inte väger något alls då, eller hur?

Nu gäller det bara att lista ut om denna ökning av planetens massa kommer att påverka klimatet på något sätt. Om omloppsbanan kring solen rubbas vet man ju till exempel aldrig vad som kan hända. Jag inbillar mig att jorden fick bättra på sin vikt rätt rejält för att åstadkomma denna plötsliga förändring på displayerna hos samtliga (eller åtminstone två) vågar på planeten.

Någon som kan räkna ut hur mycket jordens massa behöver öka för att öka min vikt med 5 kilo? Jag har glömt hur man gör.