Eftersom jag byggde detta tema genom att modifiera ett annat tema till oigenkännlighet låg somligt kvar och skvalpade i koden. Det kanske det fortfarande gör, och möjligen borde jag bygga om alltihop från grunden. Men nu kände jag istället att jag var rätt så nyfiken på det där skvalpiga och ville ta rätt på det.

Så ikväll har jag studerat denna sida i codex och sett till att man kan byta bakgrund på header-divven om man så önskar. När jag ändå var i farten såg jag till att man kunde byta bakgrundsbild också… det gick i och för sig utan att jag behövde göra någonting alls, men jag behövde lägga en lite ljusare bakgrund bakom alla inläggen så att de gick att läsa även om man bestämde sig för att lägga upp en alldeles mörk bild.

Resultatet kan man se på Lwani.se… Eller man kan i och för sig se det här på Vidde.org också, fast här har jag inte lagt upp några bilder eftersom jag är nöjd som det är här.

Förra veckan fixade jag så att man kan välja om man vill visa fulltext eller små sammanfattningar på förstasidan.

Det som är kvar är att se till att de här små sammanfattningarna inte är en jättekort text som upprepas två gånger, och så vore det kul om man kunde göra en massa färg-variationer baserat endast på vilken färg som valts för texten i headern… Bara för att jag undrar om det går… Jag provade litegrann, men fick bara en massa nollor överallt.

{ color:< ?php echo "#".(get_header_textcolor()/2); ?>; }

Ovanstående funkar alltså inte.