Instagram för Android

Dagens stora nyhet har kanske varit att Instagram, den där irriterande appen alla iPhone-användare har slängt ur sig bilder med, nu finns till Android. Så nu är det lite upp till bevis. Tyckte man verkligen att det var en dålig idé att göra alla sina bilder till knasiga polariod-lookalikes, eller var det bara ”surt sa räven”?

För min del har jag väl mest ryckt på axlarna och kanske rynkat en smula på näsan åt Instagram innan. Varför, liksom? Men ptja, den känns lite rolig, får man erkänna, även om den inte alls var så bra på att rädda mina underexponerade bilder som man hade kunnat fantisera ihop att den skulle vara…

Swedroid har första intryck och saknar någon ”tilt-shift-effekten”… vad det nu är. Ser ut att göra det lite suddigt i kanterna. Kan man ju vilja ha, kanske…

Personligen störde jag mig på att det inte gick att hitta appen genom att söka på Market… förlåt, det heter ”Play” nu. Det är för övrigt det sämsta namnet i världshistorien på en plats där man hämtar 10% spel och 90% program som gör telefonen mer användbar (som kalender-appar, appar för resor och shoppinglistor och sociala medier och allt vad det är).

Flattr this!

5 reaktioner till “Instagram för Android”

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Det är en ganska smart sak av Google att byta namn på market till Play. Kanske inte är direkt uppenbart för oss svenskar, men i staterna kan man hyra/köpa film, musik och böcker där också och då blir genast ”play” mer relevant.

  Ang instagram.. Programmet är inte poppis för sina effekter direkt, men mer för sitt community (som nu är förstört enligt iphone-folket). Se det som twitter i bilder. Sen är det ju där alla brudar lägger upp bilder på sina outfits. Effekterna i sig själva är inte speciellt intressanta då vi på android länge har haft alternativ som camera 360 mfl.

  Tiltshift är en effekt man får av att objektivet ligger ”snett” relativt till kamerahuset. Med verkliga tilt-shift grejer är effekten väldigt cool (saker och ting hamnar i olika skärpdjup och ger en illusion av att saker ser småa ut, tänk dig att kolla på en stad i lego ex http://bit.ly/Hf6SiE ). På telefoner är det dock mer ett sätt att göra saker i och ur fokus på ett ”snyggt” sätt.

 3. Hm. Har du konfigurerat om din blogg att inte ge mer än ett smakprov i RSS-feeden? För nu såg jag bara typ den första meningen i inlägget i min Google Reader och när det är så är det rätt ointressant att prenumerera, tycker jag. Eller är det Google som dummar sig med Reader?

  /Tacksam för svar

  1. Oj, det hade jag gjort… Jag missuppfattade vad ”Inlägg i flödet” betydde när det var sent och jag höll på med tema-inställningar och grejs… =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.