Dagens stora nyhet har kanske varit att Instagram, den där irriterande appen alla iPhone-användare har slängt ur sig bilder med, nu finns till Android. Så nu är det lite upp till bevis. Tyckte man verkligen att det var en dålig idé att göra alla sina bilder till knasiga polariod-lookalikes, eller var det bara “surt sa räven”?

För min del har jag väl mest ryckt på axlarna och kanske rynkat en smula på näsan åt Instagram innan. Varför, liksom? Men ptja, den känns lite rolig, får man erkänna, även om den inte alls var så bra på att rädda mina underexponerade bilder som man hade kunnat fantisera ihop att den skulle vara…

Swedroid har första intryck och saknar någon “tilt-shift-effekten”… vad det nu är. Ser ut att göra det lite suddigt i kanterna. Kan man ju vilja ha, kanske…

Personligen störde jag mig på att det inte gick att hitta appen genom att söka på Market… förlåt, det heter “Play” nu. Det är för övrigt det sämsta namnet i världshistorien på en plats där man hämtar 10% spel och 90% program som gör telefonen mer användbar (som kalender-appar, appar för resor och shoppinglistor och sociala medier och allt vad det är).