För ett tag sedan bloggade jag om den nya expansionen till the Sims 3. Med hästar, äntligen. Läs posten jag länkade till så förstår du hur gärna folk velat ha det!

Jag förhandsbokade, men försökte halvhjärtat tanka ner spelet innan det släpptes. Ni vet, sådär som jag brukar, och som tydligen skapar en massa förluster på någon budget någonstans. Ja, det där är matematik jag inte förstår. Den här gången gick det i alla fall inte att hitta det hela lika lätt som det brukar. Det damp liksom inte ner i knät på mig. Sak samma, i onsdags kväll låg det ändå och väntade på mig när jag kom hem.

Nu har jag inte hunnit spela det så mycket. Det blir ju så sent hela tiden. Men här är i alla fall en liten historia jag skapade lite snabbt på Storybook.se:

Piyas horse

Det blev en liten historia på engelska. Ja, den simmen har ett litet konstigt namn. Det var något jag fick för mig när hon föddes i spelet… =)

Om jag får ge mig på en liten snabb bedömning då såhär när jag inte spelat så mycket än…

Rörelserna. Hästarna känns verkligen som hästar! Jag blir alldeles glad bara hästen går någonstans! Sedan att den kan få för sig att backa rätt långt om det är trassligt med saker runt den, ja det ser lite märkligt ut, men inget jag stör mig jättemycket på. Min sim är inte så bra på att rida än och skumpar runt i sadeln en hel del. Gradvis blir det bättre. Jag gillar det!

Tävlingar. Det är skoj att de skapat såpass mycket av det som de gjort, även om det är trist att inte få se ordentligt. Simmen och hästen försvinner in i ridcentret, och sedan får man välja om man ska rida i stadigt tempo, ta risker eller ge allt. Samtidigt ser man en placeringslista som ekipaget förhoppningsvis klättrar på, och en “progress bar”.

Man kan tydligen även avla på hästar och låta sin häst betäcka andras hästar. Jag har inte provat det än.

Jag har precis adopterat en liten hund från härbärget också. Återstår att se om det känns lika meningslöst som jag tyckte det var i the Sims 2 Pets. Jag tror jag dissade konceptet när det inte gick att ställa ut eller tävla med hunden eller katten. Jag kanske kommer hålla mig till hästar ändå.

Det var lite tankar. Nu ska jag vila mig inför imorrn. Massor att göra. Jag är ju ledig!