image

Autumn behöver lite grejer...

Jag har haft “ny dator” har jag tyckt. Jag köpte ju nytt allting 2008 när jag tyckte att jag hade mycket pengar (det hade jag också för att vara jag) och fast anställning plötsligt. Men det var ju tre år sedan… Sims 3 har aldrig lekt boll med Autumn (höst-dator heter såklart Autumn) och grafik-kortet blir för varmt och hojtar och ser ledset ut.

Jag ledsnade och rev av sidan på schassit och öppnar balkong-dörren när jag ska spela spel med mycket grafik. Så jag kan bara göra det när det är kallt ute. Sommardagar fungerar alltså inte alls, vilket i och för sig antagligen är bra på ett sätt.

Alldeles oavsett så bor det något litet nörd-troll i mig som säger att om man inte hottat upp sin dator på flera år, då är det dags. Nu velar jag bara på om jag ska tycka att det är värt att köpa SSD-disk nu eller om det kan vänta eftersom det väntat så länge redan… Att saker tar någon sekund extra har jag liksom tid med. Speciellt eftersom det tar ca 10 minuter längre att få igång datorn på jobbet än datorn hemma i nuläget. Då tycker man att det går tokfort hemma (och så stänger man inte av datorn på jobbet).

Sånt där med att starta undviker jag förresten hemma också genom att sätta datorn i viloläge istället för att stänga av. Det är nice. Man får det bästa med att låta datorn vara på samtidigt som den inte är på och drar ström. Miljövänligt också. Jag låter den vila sig automatiskt om jag glömt den på. Det är smidigt.

Förresten hade jag för mig att Dustin var ett dyrt ställe att handla på, men det verkar inte stämma. Ingen aning om jag kommer ihåg fel, fått fel uppfattning vid något tillfälle eller om det ändrats.