Fick syn på det här nu på morgonkvisten.

En 6-årig pojke har blivit avstängd från den vanliga undervisningen på grund av för långt hår och örhänge. Hans mamma säger att han sparade ut håret för att donera det till cancerpatienter.

Om jag var hans mamma skulle jag säga att det var ju tur att man så tidigt fick reda på vilken inskränkt människosyn den skolan hade och börjar leta efter en skola där man ser till vad eleverna gör och kan istället. När jag gick i skolan var det många som hade långt hår, och det störde inte någon. Visserligen var de flesta med långt hår tjejer, men vad spelar det för roll?

Måste man verkligen visa med alla möjliga medel vad man har mellan benen så att det ska bli lättare att behandla folk olika efter kön? Kan vi inte låta folk vara vilka de är? Lite olika och lite annorlunda. Individer.

Hur långt hår tänker hen skaffa?

Eller blir folk så oroliga när man inte passar in i något av de två fack de delat in mänskligheten i? Det är ju klart att det okända skrämmer, men borde man inte kunna känna igen att även om man ser olika ut så är man först och främst människa och som sådana är vi mer lika varandra än vi verkar vilja erkänna…