Eftersom det är fredag unnade jag mig att skaffa hem en kyckling som grillades i ugn och så jasmin-ris kokt med lök. Smaskens! Nu har jag ätit för mycket igen, men jag kommer nog i byxorna imorrn i alla fall.

Till maten blev det en film jag köpt osedd för 30 kronor eller liknande för ganska länge sen. “Inte utan min dotter”. Jag lånade boken på biblioteket när jag var runt 12, och mamma var så stolt. Men inte började jag ens läsa den…

Det har liksom gnagt mig ända sedan dess. Varje gång jag hört om boken eller filmen. Såklart att filmen hamnade i korgen när den då var så billig.

Nu har jag sett den och tänker inte gifta mig med någon muslim. Det tänkte jag inte innan heller. Jag funkar inte ihop med religiösa personer. Inte i förhållanden i alla fall. Förr eller senare funkar det inte med värderingar, och det gör så ont i mig när någon står för något som jag tycker är fel och elakt, och bara kan ange någon form av högre makt som skäl till att behandla människor… ja, om jag säger “fel” så utgår jag ju från att det jag tycker är absolut sanning, och det kanske man inte ska. Fast det är ju lockande…

Jag handlade en massa grejs på indiska idag, men ser ni hur mörkt det är? Inte kan jag sätta upp dem nu! Natti på er!

image